«Κολλημένοι» στην κίνηση οι Αθηναίοι: Πόσες ώρες χάνουν οι οδηγοί πίσω από το τιμόνι

Κίνηση και μποτιλιάρισμα. Δύο λέξεις που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι αγανακτισμένοι Αθηναίοι που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ξέρετε άραγε πόσες είναι οι χαμένες ώρες πίσω από το τιμόνι;

Κίνηση: Αυξημένη σε πολλούς δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας INRIX, έως και 78 ώρες σε ετήσια βάση, δηλ. περισσότερες από τρεις ημέρες από τη ζωή του χάνει ο μέσος οδηγός στην ελληνική πρωτεύουσα εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το 2022, τα σχετικά νούμερα δείχνουν ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας επιδεινώθηκε κατά 11%, συγκριτικά με το 2021.

Συμπερασματικά, αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Αθήνα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

κίνηση- χάρτης

Στην 15η θέση η Αθήνα

Συγκεκριμένα, για το 2022, η Αθήνα βρέθηκε στην 15η θέση της λίστας, από την 23η που βρισκόταν το 2021.

Ακόμη, η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπερνά τα 22,5 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Λονδίνο, η πόλη με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο

Τα πρωτεία των πόλεων με τη χειρότερη κίνηση στον κόσμο κρατά σταθερά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Λονδίνο.

Ο μέσος οδηγός στο Λονδίνο έχασε το 2022 περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης, με το Σικάγο των ΗΠΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με 138 χαμένες ώρες.

Γενικότερα, οι καθυστερήσεις στην κίνηση έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία

  • στο 39% των μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ
  • στο 42% στην Ευρώπη

Όπως επιπλέον σημειώνεται, οι υψηλές τιμές των καυσίμων δεν είχαν μεγάλη επίδραση στις διαδρομές που πραγματοποιούν οι οδηγοί με τα ΙΧ τους, ωστόσο -μοιραία- έχουν αυξήσει το οικονομικό βάρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ