«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι συνέβη στην έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στον Κολωνό – Τα μετρητά, οι λίρες και οι ισχυρισμοί της πρεσβυτέρας

Χρυσές λίρες, δολάρια και 347.000 ευρώ εντόπισαν κρυμμένα μέσα σε χώρο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, όπου διατηρούν διαμέρισμα ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας – Τι εντολή έχει δοθεί

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Αρχικά, στη δομή παρίστατο ο πατήρ Αντώνιος και στη συνέχεια έσπευσε και η πρεσβυτέρα. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, και οι δύο ήταν συνεργάσιμοι με τις αρχές, ενώ έδειχναν να περίμεναν ότι θα γίνει έλεγχος στη δομή του Κολωνού, μετά και την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η πρεσβυτέρα, που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού», είπε στα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας ότι τα χρήματα αυτά επρόκειτο να τα καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό τις επόμενες ημέρες. Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν το ποσό αυτό για να καλύψουν τις προσωπικές ανάγκες τους και υποστήριξε ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να τα χρησιμοποιήσουν για να «εξαφανιστούν», όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καταστροφέα εγγράφων αγόρασαν οι υπεύθυνοι της δομής στην Καλαμάτα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η πρεσβυτέρα είχε αδειάσει μία θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα. Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας εκτιμούν ότι εντός της θυρίδας υπήρχε πολύ μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό που βρέθηκε στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό. «Στοίχημα» αποτελεί ο εντοπισμός αυτών των χρημάτων.

Από την έως τώρα έρευνα, έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα κατέθεσε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ – Ξεκινάει έλεγχος των πόθεν έσχες της

Ερευνούν τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Σημειώνεται πως από η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει θέσει ως προτεραιότητά της τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της συζύγου του πατρός Αντωνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού».

Η εντολή του επικεφαλής της Αρχής προβλέπει να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ