«Κιβωτός του Κόσμου»: Τα ακίνητα, τα 130.000 ευρώ σε προσωπικό λογαριασμό και το σενάριο για δεύτερη θυρίδα

Τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Εντοπίστηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι

Τα ακίνητα «φιλέτα»

Πυκνό μυστήριο σκεπάζει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου». Από έγγραφα που επικαλείται η εκπομπή LiveNews, αναδεικνύεται ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο. Τα ακίνητα της «Κιβωτού» αποκτήθηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωρηθεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη, Νέα Ιωνία.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Προκαταρκτική έρευνα για την δομή στον Βόλο

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 ευρώ. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της αστυνομίας και στην δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά.

Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 ευρώ.

Είχε δεύτερη θυρίδα η πρεσβυτέρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να ήταν το πρόσωπο που άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, την θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε από την θυρίδα, ένα 24ωρο μετά τον διορισμό νέας διοίκησης στην «Κιβωτό», παραμένει άγνωστο.

Οι νέες πληροφορίες της εκπομπής LiveNews αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Εθνική» στον Κολωνό, όπου η Σταματία Γεωργαντή φέρεται να διατηρεί θυρίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, με το αίτημα ζητείται ενημέρωση για το εάν τις τελευταίες μέρες η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την θυρίδα της στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Σε περίπτωση που αυτό έχει συμβεί, τότε θα μιλάμε για μία θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή σε τράπεζα.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η πρεσβυτέρα να έχει δύο θυρίδες, μία στην «Εθνική Τράπεζα» στον Κολωνό και μία σε άλλη τράπεζα, την οποία άδειασε την Τρίτη.

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φέρονται να διατηρούν έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος περιέχει το ποσό των 130.000 ευρώ.

Ο εν λόγω λογαριασμός είναι προσωπικός και δεν αφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται πως από χθες έχουν ξεκινήσει και οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ