«Κιβωτός του Κόσμου»: Προκαταρκτική έρευνα για την δομή στον Βόλο

Η δομή που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στον Βόλο θα βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, με φόντο τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της αστυνομίας και στην δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gegonota.news, η Εισαγγελία του Βόλου βρίσκεται σε επαφή με τις δικαστικές αρχές άλλων πόλεων όπου αναπτύσσονται δομές και θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες, που έχουν δημοσιευτεί.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές από τα ΜΜΕ για την δομή στον Βόλο αφορούν λεκτικές, σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και μια καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Αθηνών από μάρτυρες, για μία περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού που φιλοξενείτο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδοι της αστυνομίας σε όλες τις δομές για να μην καταστραφούν έγγραφα και στοιχεία

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία του Βόλου και στην Αστυνομία δεν έχει κατατεθεί καμία καταγγελία εις βάρος της «Κιβωτού» από παιδιά, γονείς, πρώην ή νυν εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες και να συλλεχθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει 8χρονος – Η τιμωρία στο κλουβί και το «καψόνι» με χαλασμένο φαγητό

Οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών, που φιλοξενήθηκαν στην δομή της ΜΚΟ στον Βόλο. Κάθε απόρρητος φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και να εντοπιστούν παιδιά ή εργαζόμενοι, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ