Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Εντοπίστηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι

Συνελήφθη η υπεύθυνη της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε στα γραφεία της διοίκησης ένα όπλο, το οποίο ήταν κλειδωμένο σε ένα συρτάρι του γραφείου της υπεύθυνης. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  κατόπιν παραγγελίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Προκαταρκτική έρευνα για την δομή στον Βόλο

Το όπλο ήταν αδήλωτο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, και αναμένεται να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Η 31χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι το όπλο δεν είναι δικό της, υποστηρίζοντας πως ήταν κλειδωμένο στο συρτάρι για χρόνια και πως υπήρχε εκεί πριν ξεκινήσει να εργάζεται στη δομή.  Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το όπλο υπέδειξε στους αστυνομικούς η ίδια η διοικητική υπάλληλος και ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η δομή.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της αστυνομίας και στην δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση λογιστικών βιβλίων που αφορούν σε οικονομικά στοιχεία της δομής και άλλων στοιχείων, κάτι που έγινε και σε άλλες δομές της Κιβωτού του Κόσμου που λειτουργούν στη χώρα.

Η διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.\

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδοι της αστυνομίας σε όλες τις δομές για να μην καταστραφούν έγγραφα και στοιχεία

Έφοδοι της αστυνομίας σε όλες τις δομές για να μην καταστραφούν έγγραφα και στοιχεία

Η οικονομική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχει ζητήσει από τις όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, όπου βρίσκονται δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», να κάνουν ελέγχους με απώτερο σκοπό να μην καταστραφούν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα μετά το “τσουνάμι” καταγγελιών.

Έτσι, ήδη από χθες με την έφοδο στην δομή της Χίου, σήμερα έγινε έφοδος στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα, αλλά και στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων. Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί είναι να πάρουν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν για οικονομικές δοσοληψίες αλλά και έγγραφα που αφορούν στην λειτουργία. Προσπαθούν να αποτρέψουν κάποια ενδεχόμενη προσπάθεια από πρώην στελέχη του Δ.Σ. της ΜΚΟ να πάρουν έγγραφα και τα καταστρέψουν πριν φτάσουν στα χέρια των Αρχών.

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας εστιάζεται σε όλες τις δομές της «Κιβωτού» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση.

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, έπειτα από παραγγελία της οικονομικής αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας.

Βέβαια, όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την οικονομική αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Πληροφορίες από αστυνομική πηγή, επισημαίνουν πως όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ερευνηθούν και δωρεές ακινήτων.

Ταυτόχρονα, με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό, θα πραγματοποιηθεί έρευνα και στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της «Κιβωτού», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν  δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για την φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στην μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλητου πρώην Δ.Σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ