«Κιβωτός του Κόσμου»: Ο μαύρος σάκος με τα χρυσαφικά και τα εκατομμύρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την υπόθεση της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου».

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Τόσες ψυχούλες έσωσε και τώρα τον σταυρώνουν σαν τον Χριστό» λέει η μητέρα του πατρός Αντωνίου

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», στο σπίτι όπου έμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντός της δομής του Κολωνού, οι Αρχές εντόπισαν 15 κιλά χρυσαφικά. Συγκεκριμένα επρόκειτο για έναν μαύρο σάκο, ο οποίος περιείχε βέρες, σταυρούς, δαχτυλίδια, βραχιόλια και περιδέραια, όλα χρυσά.

Η αξία του χρυσού σε περίπτωση που λιώνανε τα χρυσαφικά υπολογίζεται στα 500 ευρώ το κιλό, δηλαδή σε 7.500 ευρώ συνολικά. Στην ίδια δομή έχουν ήδη βρεθεί περίπου 350.000 ευρώ σε μετρητά και 279 βέρες αξίας 120.000 ευρώ.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η επιτροπεία παιδιών και ο φίλος του πατρός Αντωνίου

«Κιβωτός του Κόσμου»: 15 εκατ. ευρώ σε 80 τραπεζικούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αρχών έχουν βρεθεί 80 τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου», στους οποίους είχαν κατατεθεί 15 εκατ. ευρώ. Δέκα από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ενεργοί, με τους υπολοίπους να εμφανίζουν ελάχιστες έως μηδενικές κινήσεις, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούνταν σε λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα.

Ανάμεσα σε αυτούς τους λογαριασμούς βρίσκονται και κάποιοι, στους οποίους είναι συνδικαιούχοι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τους συνολικά 80 λογαριασμούς ενεργοί είναι οι 8. Από αυτούς 5 έχουν ως δικαιούχο τον πατήρ Αντώνιο και 3 την πρεσβυτέρα.

Κιβωτός του Κόσμου: «Φοβούνται και κλαίνε» τα θετά παιδιά του πατέρα Αντωνίου – Τι λέει η θεία των διδύμων από το Κονγκό

Το ερώτημα που προκύπτει από τον οικονομικό έλεγχο είναι πώς έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ και γιατί δεν έχουν επενδυθεί για τις ανάγκες της δομής ανά την Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ