«Κιβωτός του Κόσμου»: Η επιτροπεία παιδιών και ο φίλος του πατρός Αντωνίου

Μετά τις καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, αλλά και την έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και των μελών της προηγούμενης διοίκησης, στο «μικροσκόπιο» φαίνεται πως μπαίνουν και οι επιτροπείες παιδιών από την Οργάνωση.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι επόμενες κινήσεις του πατρός Αντωνίου μετά τις καταγγελίες

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, ο πατήρ Ευάγγελος, που είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του πατρός Αντωνίου, φαίνεται να έχει πάρει για να μεγαλώσει δύο ανήλικα αγόρια από την «Κιβωτό».

Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το ένα παιδί το πήρε πίσω η οικογένειά του έπειτα από μεγάλη δικαστική διαμάχη. Το δεύτερο, ηλικίας σήμερα 16 ετών, ζει μαζί του. Όπως μεταδόθηκε, ο 16χρονος είχε μπει στην «Κιβωτό» το 2011. Το 2013, τον πήρε ο ιερέας, ενώ το 2016 η «Κιβωτός» διεκδίκησε και πήρε δικαστικά την επιτροπεία για το παιδί.

Κιβωτός του Κόσμου: Παιδιά δουλεύουν σκληρά μέσα σε δομή – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, μέσω της επιτροπείας ανηλίκου πραγματοποιούνται και οι τρεις ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται στη γονική μέριμνα, δηλαδή η επιμέλεια του προσώπου, η διοίκηση της περιουσίας του και η από τον νόμο αντιπροσώπευσή του. Η επιτροπεία ανηλίκου, ωστόσο, διαφέρει από τη γονική μέριμνα και γίνεται συνήθως σε περίπτωση απώλειας γονέα του παιδιού.

Ο πατήρ Ευάγγελος είχε κοινή δράση με τον πατέρα Αντώνιο στην Αφρική, ενώ συμπωματικά έχουν και το ίδιο επώνυμο.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σφαγείο με 15χρονους εκδορείς στη δομή του Βόλου – Το μίνι μάρκετ και η παιδική εργασία

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ