Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το Ξέπλυμα – Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά στην Κιβωτό του Κόσμου.  Η Αρχή για το Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος διαβίβασε δεκασέλιδο πόρισμα της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με βάση το οποίο υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες της Οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια – «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου»

Της Άννας Κανδύλη

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, προέκυψαν ενδείξεις για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ εμφανίζονται αγορές ακινήτων, τουλάχιστον 2-3, από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Όσον αφορά στην πρεσβυτέρα, η εμπλοκή της συνίσταται στο ότι αυτή ήταν διαχειρίστρια στην Οργάνωση.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δρομολογούνται εξελίξεις μετά την κατάθεση του 15χρονου για ασέλγεια – Οι νέες πληροφορίες

Για τα άλλα πρόσωπα, αυτό που εντόπισε η Αρχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ποσά σε λογαριασμούς τους, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Λόγω των παραπάνω ευρημάτων διατάχθηκε η οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 18 μήνες.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο 15χρονος από την δομή του Βόλου καταγγέλλει ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Το πόρισμα θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ