«Κιβωτός του Κόσμου»: Δρομολογούνται εξελίξεις μετά την κατάθεση του 15χρονου για ασέλγεια – Οι νέες πληροφορίες

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτονται για την κατάθεση του 15χρονου φιλοξενούμενου στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, που αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο 15χρονος από την δομή του Βόλου καταγγέλλει ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, μετά τον 19χρονο, που πρώτος άνοιξε τον «χορό» των αποκαλύψεων, και ο 15χρονος φιλοξενούμενος στη δομή της ΜΚΟ στον Βόλο φέρεται να κατέθεσε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος μεταφέρθηκε από την δομή του Βόλου στην Αθήνα και έδωσε κατάθεση στο «Σπίτι του Παιδιού», όπου καταθέτουν οι ανήλικοι. Η κατάθεση του 15χρονου έγινε παρουσία κοινωνικού λειτουργού και εισαγγελέων ανηλίκων, που χειρίζονται την ευαίσθητη αυτή υπόθεση.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ξεκινούν έρευνες και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις

Μετά τα όσα ισχυρίστηκε στην συμπληρωματική κατάθεσή του ο 15χρονος, αναμένεται να δρομολογηθούν σοβαρές ποινικές εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού».

Ο ανήλικος φέρεται ότι κατάθεσε πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από το συγκεκριμένο πρόσωπο, προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Κιβωτός του Κόσμου: Άδειασε το διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στον Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές εκτίμησαν πως ο 15χρονος, στον οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίησή του, πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε κι άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια για την εκ νέου προσέγγισή του, προκειμένου να διερευνηθεί η ευαίσθητη αυτή υπόθεση, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Έτσι, με ευθύνη της εισαγγελίας το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εξετάστηκε στο «Σπίτι του Παιδιού».

Η κατάθεση του 15χρονου μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική έρευνα για την «Κιβωτό», ώστε να κρίνουν άμεσα τις επόμενες και πλέον κρίσιμες κινήσεις τους για καθένα από τα πρόσωπα που ελέγχονται, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνά τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ