Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 10 οι καταγγελίες – Ποιοι μάρτυρες καλούνται από την Εισαγγελία για κατάθεση

Περισσότερες από 10 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στον Συνήγορο του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου και μελετώνται ήδη από δυο εισαγγελείς ανηλίκων, την Αικ. Κοπελάκη και την κ. Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή που ανέλαβαν την ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Οι καταγγελίες αυτές, που αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο, έφτασαν στην δικαιοσύνη περί τα τέλη Αυγούστου μέσω δύο διαδοχικών emails του Συνηγόρου, χωρίς ωστόσο σε αυτά να γίνεται άμεση αναφορά από παθόντα σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι η έρευνα να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και για αυτό ήδη οι πρώτοι μάρτυρες -παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- αναμένεται να αρχίσουν να καταθέτουν από αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσά του βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή τα διερευνώμενα αδικήματα είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων, ενώ τα πρόσωπα που βρίσκονται στο εισαγγελικό « μικροσκόπιο» είναι ο πατέρας Αντώνιος τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και άλλοι τρεις εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού

Σε περίπτωση δε που προκύψουν στοιχεία για άλλες πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, όπως παρενόχληση ή θωπείες η εισαγγελία θα εξετάσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Εισαγγελικές πηγές δεν αποκλείουν τέλος δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού, να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ