Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Οι λόγοι που ανακαλέσαμε την πρόσθετη στήριξη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Οι πάγιες ανάγκες του για τα παιδιά καλύπτονται από ιδιώτες με την συμβολή της πολιτείας, περιφερειών, δήμων μέσα από παραχωρήσεις κτιρίων, άδειες για εράνους και ενισχύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών εκ του ρόλου του δεν καλύπτει πάγιες ανάγκες τέτοιων οργανισμών. Ουδέποτε το ΥΠΟΙΚ πλήρωσε την Κιβωτό του Κόσμου» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ με κοινωνική ευαισθησία επιλέξαμε λόγω και της πανδημίας να ενισχύσουμε χρηματοδοτικά για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς, όπως η Κιβωτός» πρόσθεσε.

«Έγινε αίτημα από την Κιβωτό στις 26 Αυγούστου για 50.000 ευρώ. Η απόφαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει. Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς με αίσθημα ευθύνης για την διαχείριση των δημοσίων πόρων αλλά και με συνέπεια απέναντι στους πολίτες να ανακαλέσουμε τη συγκεκριμένη πρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση» σημείωσε ο υπουργός.

Για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι «ανάπτυξη φέτος λίγο πάνω από 5,5%, ανάπτυξη του χρόνου λίγο κάτω από το 2%. Πληθωρισμός λίγο κάτω από 10% φέτος, στην περιοχή του 5% του χρόνου. Έχουμε μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού. Το πρόβλημα του πληθωρισμού θα είναι μαζί μας και το 2023. Έχουμε αντοχές και υψηλή ανθεκτικότητα».

«Επί του παρόντος ισχύουν και υλοποιούμε ότι είπαμε στη ΔΕΘ» σχολίασε για τα επιδόματα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ