«Κιβωτός του Κόσμου»: Ο «δεκάλογος» προς τους παιδαγωγούς

Ένα έγγραφο το οποίο μοιραζόταν στους παιδαγωγούς της «Κιβωτού του Κόσμου» και στο οποίο περιγράφεται πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, είδε το φως της δημοσιότητας

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε αυτό το έγγραφο αρχικά, περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί, αναφέροντας:

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις»

Ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδία παρεκτρέπονταν, σημειώνοντας:

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες»

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν:

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο» αναφέρεται.

«Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν» είχε αναφέρει την 18η Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος.

Νέο όνομα στην επίσημη ιστοσελίδα της «Κιβωτού»

Στο μεταξύ, άλλαξε όνομα και λογότυπο η Κιβωτός του Κόσμου στην επίσημη ιστοσελίδα της και οι διαχειριστές ενημέρωσαν ότι μετονομάζεται προσωρινά σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού», και δεν θα έχει καμία σχέση με την προσωρινή σελίδα της οργάνωσης.

Η κίνηση έρχεται λίγες ώρες αφότου αναρτήθηκε βίντεο με όσα συνέβησαν μετά την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του από το σπίτι τους στη δομή του Κολωνού

«Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, δεν έχει κατοικίες και συνεπώς αυτό που απαιτούμε είναι την επέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, τη Δευτέρα θα δω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ντογιάκο» σημειώνει ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς αβάσιμες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ