«Κιβωτός του Κόσμου»: Με χρήματα της ΜΚΟ αγοράστηκε η μεζονέτα στην Ραφήνα

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες τόσο για τα οικονομικά της ΜΚΟ και των πρώην μελών της διοίκησης όσο και για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης παιδιών που διέμεναν σε δομές.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι συνέβη στην έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στον Κολωνό – Τα μετρητά, οι λίρες και οι ισχυρισμοί της πρεσβυτέρας

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα που ανήκουν στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, αλλά και στους στενούς συνεργάτες τους, ενώ την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι από την οικονομική αστυνομία σε δομές και σπίτια προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία, χρήματα αλλά και έγγραφα, σε μία προσπάθεια να πέσει φως στην υπόθεση.

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews σχετικά με την μεζονέτα στη Ραφήνα, που εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας – Τι εντολή έχει δοθεί

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η μεζονέτα αγοράστηκε με λεφτά της «Κιβωτού του Κόσμου» στις 12 Νοεμβρίου 2007. Σύμφωνα με τα συμβόλαια, πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου 105,580 τ.μ. με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ. Η τιμή πώλησης του ακινήτου ήταν 295.000 ευρώ, χρήματα που, όπως προκύπτει, ανήκαν στην «Κιβωτό».

Το ποσό συμφωνήθηκε και πληρώθηκε σε μετρητά πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου, όπως ρητά δήλωσαν στον συμβολαιογράφο οι εμπλεκόμενοι.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καταστροφέα εγγράφων αγόρασαν οι υπεύθυνοι της δομής στην Καλαμάτα

Παρόλο που το ακίνητο επισήμως ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της «Κιβωτού», δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για να στεγάσει παιδιά και έως σήμερα δηλώνεται ως η διεύθυνση κατοικίας του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ