Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συνεχίζονται οι αφίξεις επισήμων – Ποιοι βρίσκονται στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Κουμουτσάκος: Γιατί θα παραστώ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τα τελευταία 24ωρα, τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου έχουν αλλάξει όψη. Απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, διαμορφώθηκαν χώροι, έγιναν εργασίες αποκατάστασης και αναμένεται τα έργα να ολοκληρωθούν έως αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι γιοι του, Νικόλαος και Φίλιππος, βρέθηκαν το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος άλλων πολιτών.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων – Όλες οι ρυθμίσεις

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι αφίξεις επισήμων στη χώρα μας. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με την σύζυγό του Λετίθια έχουν ήδη φτάσει στην Αθήνα, όπως και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’.

Στην πρωτεύουσα βρίσκονται επίσης η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το τελετουργικό και το πρόγραμμα της κηδείας – Από τη Μητρόπολη μέχρι το Τατόι

Αφίχθησαν, επίσης, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, μετά του συζύγου της, Αλέξανδρου Καρατζόρτζεβιτς, πρώην διαδόχου του θρόνου της Γιουγκοσλαβίας.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αφίχθη και η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας.

Εκτιμάται ότι μέχρι και το απόγευμα θα έφταναν στη χώρα μας 14 ιδιωτικές πτήσεις, μεταφέροντας τους εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών που θα παραστούν στην κηδεία. Στην Ελλάδα έχουν φτάσει και ξένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να καλύψουν το γεγονός.

.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί, καθώς στα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας θα καταλύσουν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων από την Ευρώπη.

Γι’ αυτόν τον λόγο τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια τόσο στους γύρω δρόμους, όσο και στο εσωτερικό των ξενοδοχείων. Πριν από λίγες ώρες, ειδικά μηχανήματα ελέγχου εισόδου με ακτίνες X-Ray μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, προκειμένου να τοποθετηθούν στις εισόδους.

Το απόγευμα η οικογένεια του τέως βασιλιά θα παραθέσει επίσημο δείπνο σε 50 καλεσμένους, ενώ αύριο αναμένεται να παρατεθεί δείπνο σε 200 καλεσμένους.

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές θα πάνε στην κηδεία

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει «απαγορευτικό» από το Μέγαρο Μαξίμου, οι παρουσίες από τη ΝΔ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένονται ηχηρές.

Η ηχηρότερη εξ’ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, είναι αυτή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που πρόσωπα του περιβάλλοντός του ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν.

Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αύριο μεταβαίνει στο Κουβέιτ σε επίσημη κυβερνητική αποστολή. Ο ίδιος είχε πει ότι αν βρισκόταν στην Ελλάδα θα παρίστατο στην εξόδιο ακολουθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εκκλησίας θα παραστεί η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

Οι βουλευτές που έως τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Περικλής Μαντάς, ενώ στην κηδεία αναμένεται να παραστούν, επίσης, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων – Όλες οι ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Δευτέρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών στις 12 το μεσημέρι και τα μέτρα ασφαλείας λόγω και των αφίξεων πολλών επισήμων θα είναι δρακόντεια.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής:

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00 έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν.

Σημειώνεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέρχονται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά, από τις 06:00 το πρωί έως τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ