Κέρκυρα: Από αρχιμαφιόζος της Καμόρα στην Ιταλία, οικογενειάρχης και σεφ στο νησί των Φαιάκων – Τι λέει ο δικηγόρος του

Από στέλεχος της μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα, που ήταν στην λίστα των 100 πιο επικίνδυνων κακοποιών της Ιταλίας, έγινε σεφ ιταλικού εστιατορίου στο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα. Η ιστορία του 60χρονου αρχιμαφιόζου θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από ταινία καθώς διέφευγε από τις ιταλικές Αρχές επί 11 ολόκληρα χρόνια.

Ο λόγος για τον Vincenzo La Porta που αναζητούσαν οι Αρχές της Ιταλίας από το 2012, και ζούσε σαν κυνηγημένος αφού εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για συνολική φυλάκιση 14 ετών και 4 μηνών, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων. Ο Vincenzo La Porta φέρεται στην ουσία να «ξέπλενε» το «βρώμικο χρήμα» της Μαφίας.

Ο 60χρονος είχε ως καταφύγιο την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου διέμενε μαζί με την σύντροφό του στα Γουβιά, ενώ έχουν αποκτήσει μαζί και ένα αγοράκι 9 ετών. Εν τέλει, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα της Νάπολι, τον «πρόδωσαν» καθώς φωτογραφήθηκε να πανηγυρίζει για την ομάδα του όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Serie A πριν από μερικές εβδομάδες.

Μαφιόζος Ιταλία σύλληψη
Πηγή φωτογραφίας: Corriere Della Sera

Μάλιστα ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές. Οι αστυνομικοί τον παρακολούθησαν στενά και όταν βγήκε από το σπίτι του, προχώρησαν με αστραπιαίες κινήσεις στην σύλληψή του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

«Καταδικάστηκε πριν από πολλά χρόνια για φοροδιαφυγή» είπε ο Αθανάσιος Γιαννακούρης στο Associated Press, και συνέχισε:

«Έκτοτε έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια στην Ελλάδα… Έχει έναν 9χρονο γιο και εργάζεται ως μάγειρας για να τα φέρει βόλτα. Έχει προβλήματα με την καρδιά του. Εάν εκδοθεί, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα καταστραφούν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ