Κεφαλονιά: «Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε 3 σημεία» λέει ο δήμαρχος Αργοστολίου – Συνεχίζεται η κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ήχησε το 112 – ΦΩΤΟ

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Παρασκευής για την φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καραβάδος της Κεφαλονιάς, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ήδη ήχησε το “112” καλώντας όσους βρίσκονται σε Καραβάδο, Δοριζάτα και Κεραμειές να απομακρυνθούν προς Αργοστόλι, ενώ οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, «η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ενώ δεν ευνοεί ο άνεμος». Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του δήμου και της περιφέρειας που έχουν σπεύσει θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην πυρκαγιά και οδηγούνται στο Αργοστόλι. Παράλληλα, άφησε υπόνοιες για εμπρηστική ενέργεια, λέγοντας πως η φωτιά ξέσπασε στην άκρη του δρόμου, ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, σε απόσταση 10 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Καραβάδος.

«Η περιοχή εδώ που βρισκόμαστε καίγεται συχνά. Πρώτη φορά ξεκινά κοντά στα σπίτια. Δεν έχει ξαναγίνει. Συνήθως ήταν από μακριά η φωτιά και ερχόταν προς το χωριό. Τώρα μπήκε ακριβώς στα 10 μέτρα από τα σπίτια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ήχησε το 112

Μάλιστα, εξαιτίας της φωτιάς, εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους 3 περιοχών για απομάκρυνση.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καραβάδος, Δοριζάτα και Κεραμειές απομακρυνθείτε προς Αργοστόλι» αναφέρεται στο μήνυμα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 12 οχήματα και εθελοντές, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επιπρόσθετα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 6ης εμοδε και 4 οχήματα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK