Καθαρά Δευτέρα: Τι θα γίνει με τα πάρκα και το πέταγμα του χαρταετού – Ο Γιώργος Πατούλης στο enikos.gr

Της Ευανθίας Τασσοπούλου

Η Καθαρά Δευτέρα θα μας βρει με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός του δήμου κατοικίας, όπως άλλωστε και κάθε ημέρα βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά. Άρα η συνήθεια αρκετών Αθηναίων να επιλέγουν θάλασσα ή βουνό για να τιμήσουν το έθιμο του χαρταετού θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να αλλάξει λόγω του lockdown.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, φαίνεται πως θα παραμείνει σε ισχύ και το τριήμερο. Το μήνυμα για άθληση, με το “6”, όπως είναι γνωστό, ισχύει για μετακινήσεις με τα πόδια και με ποδήλατο. Άρα όσοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός του δήμου τους, θα μπορέσουν να το κάνουν μόνο αν η φυσική τους κατάσταση το επιτρέπει. Με απλά λόγια, θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που ισχύουν και σήμερα και θα είναι σαν μια κανονική… Δευτέρα.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, σχετικά το τι θα γίνει με τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα και έναν ενδεχόμενο συνωστισμό των πολιτών.

“Εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για περιορισμό ή κλείσιμο των πάρκων. Αναμένουμε αύριο τη σύσκεψη των ειδικών εμπειρογνωμόνων, λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Καθαράς Δευτέρας. Αν δεν έχεις ανοιχτά πάρκα… είναι άλλωστε και θέμα ψυχικής υγείας για τους πολίτες, δεν είναι και καλό να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής τα πάρκα που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δηλαδή το Πάρκο Τρίτση, το πάρκο στο Πεδίον του Άρεος και το Αττικόν Άλσος, είναι ανοιχτά” ανέφερε.

Τέλος, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συνέστησε προσοχή στους κανόνες προσωπικής προστασίας για τον κορονοϊό. “Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι όποιοι κάνουν χρήση των πάρκων να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας. Γιατί η ατομική προστασία επηρεάζει την υγεία της κοινότητας. Δηλαδή, μάσκες και τήρηση των αποστάσεων από όλους”.

“Πάρτι” στο Twitter με την επιχείρηση… “χαρταετός”

Την ίδια ώρα οι χρήστες στο Twitter έκαναν δεκάδες σχόλια, θεωρώντας δεδομένη την την απαγόρευση πετάγματος χαρταετού με μεγάλες δόσεις… χιούμορ.

Δείτε τα καλύτερα σχόλια και memes:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ