Κατερίνη: «Πρωτοφανής η ανάφλεξη του αυτοκινήτου» – Τι λένε οι ειδικοί για την 38χρονη που απανθρακώθηκε

Για πρωτοφανή ανάφλεξη έκαναν λόγο ειδικοί σχολιάζοντας την φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο στην Κατερίνη και στοίχισε τη ζωή σε μία 38χρονη μητέρα τριών παιδιών.

Κατερίνη: Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 38χρονης μητέρας που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Σπύρος Βαρσάμης που υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα τόνισε πως στην καταγεγραμμένη βιβλιογραφία δεν έχει αναφερθεί ποτέ ξανά αντίστοιχο περιστατικό με αυτό της άτυχης γυναίκας που απανθρακώθηκε στην Κατερίνη.

«Το πιθανότερο εδώ παραπέμπει σε κάποιο βραχυκύκλωμα, κάποια έναρξη πυρκαγιάς στον χώρο του κινητήρα αλλά κοντά στον χώρο της καμπίνας», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Βαρσάμης κι έπειτα συμπλήρωσε: «Ίσως οι καπνοί και με την βοήθεια του κλιματισμού που πιθανότατα ήταν σε λειτουργία οδήγησαν την γυναίκα να χάσει τις αισθήσεις της και αυτό σιγά σιγά εξελίχθηκε κι όταν τελικά άνοιξε η πόρτα του οχήματος η παρουσία και του οξυγόνου ίσως προκάλεσε την ανάφλεξη που περιγράφουν οι μάρτυρες».

Κατερίνη: «Δεν ξέρουμε πώς έγινε, απλά κάηκε» – Τι λέει στο enikos.gr ο πατέρας της 38χρονης που απανθρακώθηκε

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Μηχανικοί εξηγούν πως οι υψηλές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς σε ένα όχημα.

«Ο χώρος του κινητήρα θα πρέπει να είναι επιμελημένος και να έχει επιτηρηθεί από κάποιον ειδικό. Διάφορα σωληνάκια μπορούν να προκαλέσουν τη φωτιά», ανέφερε από την πλευρά του ο μηχανικός Δημήτρης Χατζηιωαννίδης.

Κατερίνη: Θρίλερ με την μητέρα τριών παιδιών που απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό της – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 38χρονης μητέρας από την Κατερίνη, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα του Σαββάτου (29/7) όταν κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό της μετά από φωτιά που ξέσπασε.

Μάλιστα, ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν στο thesstoday.gr πως αιτία θανάτου άτυχης γυναίκας είναι η «ολική απανθράκωση» μετά τη φωτά που προκλήθηκε στο όχημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η 38χρονη εισέπνευσε καπνό και έτσι έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει και να βρει τραγικό θάνατο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ