Καταστροφές στη Θράκη

Πρωτοφανείς πλημμύρες σημειώθηκαν σήμερα στην πεδιάδα της Ξάνθης και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη, υπάρχουν πολύ μεγάλες καταστροφές, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και σχολεία.

Δήμος Αβδήρων:Το Κουτσό παραμένει πλημμυρισμένο με νερό που φτάνει τους 40 πόντους. Τη νύχτα η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και απειλήθηκε εκκένωση του οικισμού. Τελικώς το πρωί η βροχή σταμάτησε και η κατάσταση εξομαλύνθηκε μερικώς. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο της πεδινής περιοχής. Το βράδυ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Γενισέας Πεζούλας ενώ στο ύψος του ΑΞΙΟΝ  η κατάσταση είναι επικίνδυνη επίσης. Ο Δρόμος ήταν κλειστός από Κουτσό προς Ποταμιά και από Κεσσάνη προς Άβδηρα με συνέπεια να έχει αποκλειστεί ο οικισμός Ποταμιάς, όμως με το πρώτο φως, η κίνηση αποκαταστάθηκε. Προβλήματα είχαν όλοι οι οικισμοί του Δήμου Αβδήρων ενώ όλη τη νύχτα δεν υπήρχε ρεύμα σε Μάνδρα, Άβδηρα, Πεζούλα, Μυρωδάτο, Μέλισσα και όλη την παραλία. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη, υπάρχουν πολύ μεγάλες καταστροφές στο Δήμο, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, έχουν πλημμυρίσει σχολεία ενώ έχει πλημμυρίσει και το Μουσείο Αβδήρων.

Δήμος Τοπείρου

Η περιοχή σε πολλά σημεία μοιάζει με λίμνη, ιδιαίτερα κατά μήκος του χειμάρρου Λασπία. Το πιο σοβαρό μέτωπο ήταν η υπερχείλιση στο κανάλι του Δεκάρχου. Το μεσημέρι της Κυριακής τα μηχανήματα της Περιφέρειας κατάφεραν να καλύψουν το σπασμένο ανάχωμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη. H κατάσταση εξομαλύνθηκε αλλά όπως σημειώνουν οι παριστάμενοι, από το ανάχωμα είχαν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες χώματος για διαμόρφωση ιδιωτικών χωραφιών ! Το βράδυ της Κυριακής είχαν κλείσει οι δρόμοι Μέλισσας-Εξοχής και Μαγγάνων-Αβάτου.

Πόλη της Ξάνθης

Στην πόλη της Ξάνθης, τα προβλήματα, εκτός της βραδινής περιπέτειας στην οδό Βλαχοπούλου, ήταν κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή του δάσους. Το βράδυ του Σαββάτου είχε παρουσιαστεί πρόβλημα σε Αρχαγγελιώτισσα και Ξανθίππη ενώ ο αρμόδιος Αντδήμαρχος Πάνος Ταρενίδης προτρέπει τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το δρόμο των Μοναστηριών. Το πρωί της Κυριακής είχε διακοπεί για τρεις ώρες η κυκλοφορία προς Κιμμέρια λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου στην είσοδο του οικισμού, ενώ είχαν εγκλωβιστεί δύο οχήματα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική.

Ορεινή περιοχή – Κλειστά τα σύνορα

Συνεχείς καταπτώσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στην ορεινή περιοχή. Ο δρόμος προς Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα είχε κλείσει τη νύχτα του Σαββάτου, άνοιξε από μηχανήματα της Περιφέρειας στις 17.40 και, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, έκλεισε οριστικά και πάλι στις 12.00  λόγω κατολίσθησης στο Κίδαρη και θα μείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: xanthipress.gr

 

 

 

 

 

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ