Καταργήθηκε η διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων οροθετικών γυναικών

Καταργήθηκε οριστικά η απόφαση η οποία επανέφερε την υγειονομική διάταξη που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών, μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας.

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε στις 17 Απριλίου και η ισχύς της απόφασης αρχίζει 15 ημέρες από την δημοσίευση της.

Στις 2 Απριλίου 2015 είχε εκδοθεί απόφαση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία «Καταργείται η υπ΄ αριθμόν 62752/4-7-2013 (ΦΕK 1085/Β΄4-7-2013) απόφαση, η οποία επανέφερε σε ισχύ την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39Α «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων (ΦΕΚ 1002/Β/2012)».

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της εν λόγω υγειονομικής διάταξης πριν από τρία χρόνια «συνοδεύτηκε» από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών.

Υπεγράφη τον Απρίλιο του 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον Μάιο του 2013 καταργήθηκε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Τον Ιούνιο 2013, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην άρση της πράξης κατάργησης της υγειονομικής διάταξης. Η διάταξη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί είχαν μιλήσει τότε για διασυρμό των οροθετικών γυναικών και καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ιατρικού απορρήτου ασθενούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Απετράπησαν δύο αυτοκτονίες μέσω του CyberAlert

Ασπιρίνη: 7 χρήσεις της που θα σας εκπλήξουν

Πότε μια φιλία γίνεται…έρωτας;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.