Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο: Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του… Θεού

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως και πρωτοδίκως, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας τον Μάιο του 2021 μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αύριο θα βγει η απόφαση.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραίτηση από την έφεση – Παραιτούνται οι δικηγόροι του

Της Άννας Κανδύλη

Ο εισαγγελικός λειτουργός, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που είχε προβάλει ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη του καθώς παραιτήθηκε όλων των ένδικων μέσων μετά τις πρώτες συνεδριάσεις του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συμμετείχε κανονικά στις εξετάσεις ο δολοφόνος της Καρολάιν – Οι νέες πληροφορίες

«Δεν δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από την μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!… Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτηση προκαλεί έκπληξη. Είναι στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη… Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανέφερε η κυρία Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;»

Για τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί τέλεσης της πράξης σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, σημείωσε: «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση». Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του σκύλου, αλλά και στη σκηνοθετημένη εικόνα ληστείας που είχε θύμα και τον ίδιο.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι έγραφε στην επιστολή του προς τους γονείς της Καρολάιν

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κυρία Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι» ενώ σημείωσε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί την σύζυγο του».

Κατά τον εισαγγελέα: «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;» διερωτήθηκε ο εισαγγελέας καταλήγοντας πως : «Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει. Το έκανε για να εκδικηθεί και να τιμωρήσει Καρολάιν επειδή ήθελε να τον αφήσει.

Να κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Καρολάιν, της δεκαετούς κάθειρξης για την θανάτωση του κουταβιού που είχαν υιοθετήσει και της ποινής των 1,5 ετών για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές προσποιούμενος το θύμα ληστείας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ