Καταγγέλλουν ότι η ελληνική φέτα χάνει τη μάχη

Οι παραγωγοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αποδέχεται την απώλεια της ταυτότητας της ελληνικής φέτας.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) αλλά και οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με την Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία της ΕΕ και 15 κρατών της Νοτίου Αφρικής αποδέχεται την εξαίρεση της φέτας από τη δικαιωματική προστασία της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει βέτο στο συμβούλιο υπουργών για την υιοθέτηση της συμφωνίας, καταλογίζοντας ευθύνες στους κ.κ. Σταθάκη και Κοτζιά.

Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΠΕΚ εκφράζει την απορία της για το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών «ετέθησαν εντελώς αντίθετα στην ξεκάθαρη και ορθή θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, που διαφώνησε και απείλησε ότι δεν θα υπογράψει τη συμφωνία με τη Ν. Αφρική εάν δεν ληφθούν, ως ελάχιστο, κάποια μέτρα προστασίας για τη φέτα».

Οι «εντελώς αντίθετες και συγκαταβατικές παρεμβάσεις των υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών, Γιώργου Σταθάκη και Νίκου Κοτζιά, κατέστρεψαν τη διαπραγματευτική θέση του κ. Αποστόλου, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, Φίλ Χόγκαν, να αγνοήσει εντελώς την καταρχήν θετική για μας ρύθμιση και να ζητήσει εκ νέου από την Ελλάδα να αποδεχθεί το αρχικό, και καταστροφικό για την προστασία της φέτας, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων» αναφέρει ακόμα στην επιστολή της η ΠΕΚ και συνεχίζει:

«Οι κύριοι Σταθάκης και Κοτζιάς “αρμενίζουν στραβά” και θέλουν να ενδώσουν και να μας δώσουν. Τους καταγγέλλουμε για αυτήν τους τη στάση και ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε πληρέστερα. Απαιτούμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να θέσει βέτο στο συμβούλιο υπουργών για υιοθέτηση της συμφωνίας και από τον πρέσβη μας να μη συμφωνήσει την Τετάρτη 1η Ιουνίου στην ΕΜΑ (πρέσβεις 28 και στις Βρυξέλλες)».

Διαβάστε επίσης:

Σε ευχάριστο κλίμα η συνάντηση του Τσακαλώτου με τον Σαπέν – ΦΩΤΟ

Τι ζήτησε ο Αποστόλου για τη φέτα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της ΕΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ