Καταγγελίες για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο διαδίκτυο – Πώς διακινούνται μέσω Telegram

Συναγερμός έχει σημάνει διεθνώς για τη διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών μέσω του Telegram. Αρκετές καταγγελίες έχουν γίνει και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι επιτήδειοι αλιεύουν τις φωτογραφίες από τα προφίλ ανυποψίαστων γυναικών σε Instagram και το Facebook των γυναικών και τις επεξεργάζονται ώστε να κρατούν το πρόσωπό τους αλλά να εμφανίζονται γυμνές. Εκτιμάται πως πρόκειται για πάνω από 100.000 φωτογραφίες.

«Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες! Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος» αναφέρει ο λογαριασμός στο instagram “υπέροχες γυναίκες”.

Αρκετές γυναίκες έχουν καταγγείλει από τα προφίλ τους στο TikTok με το hashtag #telegram ότι έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος που έκλεψε τις φωτογραφίες τους.

@alexandrabounatsa είμαι με τις γυναίκες και αυτό δεν θα μείνει έτσι #telegram @Natali | Shopping & Lifestyle ♬ πρωτότυπος ήχος – Alexandra Bounatsa

@elenip__ Είναι λυπηρό και τρομακτικό θα ελεγα να γινονται τετοια γεγονότα και πως κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία , αηδιάζω .. #telegram ♬ πρωτότυπος ήχος – Eleni P

@elena_nasiou_ #foryoupage #foryou #fy #viral #telegram #telegramgreece #canceltelegram ♬ πρωτότυπος ήχος – Έλενα Νάσιου

Πάνω από 350 «φακελωμένες» στη Θεσσαλονίκη 

Εκατοντάδες χιλιάδες φρικιαστικά και ντροπιαστικά μηνύματα στέλνουν άνδρες μεταξύ τους στην ομάδα «Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» στην εφαρμογή Telegram, αναφερόμενοι σε «παραγγελίες γυναικών», κυρίως νεαρής ηλικίας αλλά και έως 40 ετών. Στην συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν πάνω από 15.000 μέλη, τα οποία ανταλλάσσουν ή δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό γυναικών, χωρίς φυσικά την συναίνεσή τους. Τις στοχοποιούν, τις διαπομπεύουν και εκθέτουν δεκάδες ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές, δίνοντας ακόμη και τα στοιχεία τους.

«Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;», «Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;», «Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος», «Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε», «Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Πρόσβαση σε ιδιωτικές ομάδες αν στείλουν «ακυκλοφόρητο υλικό» γυναικών

Όπως αναφέρεται σε “ανακοίνωση” που έγραψε στις 22 Φεβρουαρίου, ένας από τους admin της ομάδας, υπάρχουν επιπλέον “ιδιωτικές ομάδες” για 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα ενώ επισημαίνει πως σύντομα θα ανοίξουν κι άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι ιδιωτικές ομάδες χωρίζονται σε τρία επίπεδα και σε αυτές υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο αμέτρητων γυναικών ονομαστικά.

Για το επίπεδο 1 οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουν την ομάδα 10 φορές, στις εφαρμογές Discord, Reddit και Telegram. Βασική προϋπόθεση, όπως αναφέρεται, είναι να έχει γίνει σε διαφορετικές ομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλουν screenshot στους admin, ότι ολοκλήρωσαν τις κοινοποιήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη της ιδιωτικής ομάδας.

Στο επίπεδο 2, σύμφωνα με τους διαχειριστές, μπαίνουν μόνο «σοβαρά άτομα», τα οποία διαθέτουν ακυκλοφόρητο υλικό γυναικών-θυμάτων, και τα ίδια ενδιαφέρονται για μια ομαδική με οργανωμένο ονομαστικό υλικό. Για να καταφέρουν να μπουν, πρέπει να στείλουν το δικό τους πορνογραφικό υλικό που έχουν από γυναίκες. «Στην prive μας έχουμε μεγάλα άλμπουμ από κοπέλες που δεν υπάρχουν αλλού, για αυτό και είναι τόσο απαιτητικό να μπει κάποιος. Το 95% τρώει άκυρο γιατί στέλνουν υλικό που έχουν βρει από άλλο. Εμείς θέλουμε άτομα στην ομάδα με δικό τους υλικό!».

Τέλος, ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στο επίπεδο 3, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να μπεις. Όπως λένε οι διαχειριστές, «αν αξίζει το υλικό του, θα βρεθεί στην ιδιωτική ομάδα με μυστικό τρόπο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ