Καταγγελία στο enikos.gr: Κλείνει το μαγαζί του λόγω… γραφειοκρατίας

Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας στην Καβάλα ο οποίος έπειτα από 20 χρόνια έχασε το μαγαζί του λόγω γραφειοκρατίας, καθώς το κτίριο που νοικιάζει φαίνεται σαν… να μην έχει ιδιοκτήτη.

Όπως καταγγέλλει ο Σταμάτης Αρβανίτης στο enikos.gr εδώ και 20 χρόνια νοικιάζει το κτίριο από Δήμο Καβάλας. “Το 2012 υπογράψαμε το τελευταίο συμβόλαιο, στο όνομα της γυναίκας μου και εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητοι έλεγχοι”.

Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 ωστόσο, όπως λέει, η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να αποπέμψει τα κτίρια που είχε στην ιδιοκτησία της και να τα “στείλει” πίσω στον ΟΕΚ όπου ανήκαν αρχικά.

“Από το 2014 ψάχνω που θα δώσω το νοίκι μου, στον δήμο Καβάλας ή στον ΟΕΚ. Ο Δήμος Καβάλας λέει, δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης, ο ΟΕΚ υποστηρίζει ότι ούτε εκεί ανήκει το κτίριο” λέει ο κ. Αρβανίτης.

Η περιπέτειά του όμως δεν σταμάτησε εκεί.

“Στη συνέχεια ήρθε ο έλεγχος της πολεοδομίας, σύμφωνα με τον οποίο διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες στο κτίριο. Ήμουν διατεθειμένος να νομιμοποιήσω τις αυθαιρεσίες (τις οποίες δεν γνώριζα) με δικά μου έξοδα αλλά εφόσον δεν υπάρχει ιδιοκτήτης δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο” λέει ο κ. Αρβανίτης.

Το αποτέλεσμα ήταν η πολεοδομία, εφόσον δεν νομιμοποιήθηκαν οι αυθαιρεσίες, να επιβάλει πρόστιμο 77.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στον κ. Αρβανίτη.

Το κατάστημα είναι κλειστό από τις 17 Απριλίου 2017 και ο κ. Αρβανίτης καλείται να πληρώσει και το πρόστιμο για ένα κτίριο που… δεν έχει ιδιοκτήτη.

Όπως λέει στο enikos.gr θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. “Σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να μου επιστρέψουν τα ενοίκια για τα τόσα χρόνια που ο Δήμος Καβάλας μου νοίκιαζε έναν χώρο με αυθαιρεσίες” τονίζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ