Καταγγελία για επίθεση κατά μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά

Ρατσιστική επίθεση “φασιστοειδών” που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν, στην Πλατεία Αγίας Σωτήρας στην Παλαιά Κοκκινιά, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, καταγγέλλουν η ΚΕΕΡΦΑ και το ΚΚΕ.

“Την Τετάρτη 27 Οκτώβρη στις 9μμ ομάδα δεκαπέντε φασιστοειδών επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, στην οδό Θηβών. Πρώτα τους χτύπησαν στην Πλατεία πλησιάζοντας τους και φωνάζοντας “Πακιστανοί που@@@@ς θα σας σκοτώσουμε όλους”. Έπιασαν και χτύπησαν τον Αλι Ρεζά στο κεφάλι με μπουκάλι. Λιποθύμησε και αργότερα τον παρέλαβε ασθενοφόρο με την βοήθεια γειτόνων”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει:
Δύο άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν εκεί φοβήθηκαν όταν είδαν να κρατάνε μαχαίρια οι φασίστες και έτρεξαν και μπήκαν στο σπίτι τους. Τους καταδίωξαν και εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα και κυνηγώντας τους. Κατέφυγαν στην ταράτσα για αρκετή ώρα όπου και δεν τους εντόπισαν. Οι φασίστες είχαν μηχανές και γυρνούσαν επί τρεις ώρες(!) στην περιοχή.
Η πολιτική της κυβέρνησης που κάνει πλάτη στους φασίστες έχει αποθρασύνει τα φασιστοειδή. Αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση του χρυσαυγίτη Πατέλη.
Δεν θα αφήσουμε τα τάγματα εφόδου να ξαναβγούνε στις γειτονιές του Πειραιά, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ””.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

KKE

“Το νέο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή του Ρέντη”, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και προσθέτει:

“Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία του Πειραιά να αντιπαλέψουν το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μέσα από την οργανωμένη πάλη των σωματείων τους και των μαζικών φορέων. Να μπουν εμπόδιο απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστοειδών να επιτεθούν σε μετανάστες και πρόσφυγες, στους κατατρεγμένους του πολέμου και της αδικίας. Να τους απομονώσουν και να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

«Υπεύθυνοι για τα βάσανά του λαού και της νεολαίας, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εργάτες άλλης εθνικότητας και θρησκείας. Υπεύθυνοι για όσα ζούμε, για την εκμετάλλευση και την αδικία, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των αφεντικών και που τους δίνει το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν και να “ξεσαλώνουν” με αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ συμπληρώνει πως οι φασίστες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του συστήματος, στοχοποιώντας τα θύματα της αδικίας και της εκμετάλλευσης, τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Θέλουν να ξελασπώσουν από τις ευθύνες τους, αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, την εργοδοσία, τα αφεντικά, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει της ζωές μας, παίρνοντας παράδειγμα από τους εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά που αυτές τις ημέρες παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα και μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να μη θρηνήσουν και άλλο νεκρό συνάδελφό τους».

Υπογραμμίζει επίσης πως ο λαός και η νεολαία πρέπει να καταδικάσουν όσους δίνουν «αέρα στα πανιά» των φασιστοειδών, επιρρίπτει ευθύνες ευθύνες στο αστικό κράτος και την αστική δικαιοσύνη που προκλητικά απελευθέρωσαν το ναζί εγκληματία Πατέλη, πρωτεργάτη των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά.

«Καμία ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες! Είναι απαράδεκτη η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα που στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου έδωσε την άδεια στον φασίστα δημοτικό σύμβουλο – εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή και νυν συνοδοιπόρο του Κασιδιάρη, να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων, γεγονός που αποτράπηκε από τη δυναμική παρέμβαση του λαού του Περάματος» τονίζει και προσθέτει ότι «επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά πως μόνο η δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος μπορεί να συντρίψει το φασισμό – ναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Και μπορεί να το κάνει ξεριζώνοντας τη μήτρα που τους γεννά, δηλαδή το σύστημα της αδικίας, της φτώχειας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που έχει ανάγει σε επίσημη γραμμή τους αυτή των “δύο άκρων” και της εξίσωσης θύτη και θύματος.Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές του Πειραιά, τους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τα σχολεία”.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά στις 2 Νοεμβρίου

Την ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών από το Πακιστάν που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, επί της Θηβών, στην Παλιά Κοκκινιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, «καλώντας σωματεία και τους μαζικούς φορείς του Πειραιά σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σωτήρα στην Παλιά Κοκκινιά την Τρίτη 2 Νοέμβρη στις 18.30».

Όπως αναφέρει, «καλούμε την εργατική τάξη, τα σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά να μπούνε εμπόδιο στη φασιστική δράση, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Εχθρός µας δεν είναι οι μετανάστες και οι  πρόσφυγες, δεν είναι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι άλλου χρώματος, άλλης θρησκείας ή άλλης εθνικότητας. Εχθρός µας είναι η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά µας στη δουλειά και στη ζωή. Οι φασίστες αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι είναι όπλο του συστήματος. Κυνηγώντας τα θύματα της αδικίας και της εκμετάλλευσης θέλουν να καλύψουν τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές του ιδρώτα µας.

Επισημαίνει ότι, «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά µας. Να ενταθεί η προσπάθεια για μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη στον Πειραιά, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Να πάρουμε παράδειγμα από το μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών στον Πειραιά. στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διεκδικούν δικαιώματα και μέτρα υγείας και ασφάλειας, ώστε να γυρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι σώοι και αβλαβείς από τη δουλειά στο σπίτι τους, να µην υπάρξει και άλλος νεκρός εργάτης.

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας, «το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά θα πολεμάμε πάντα! Στις γειτονιές του Πειραιά, στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι! Πίσω στα λαγούμια τους!

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στις 18.30 στο Πασαλιμάνι.»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.