Καρυστιανού για Τέμπη: Υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι προφυλακιστέοι – Το σπιτικό μας έκλεισε, η χαρά μας χάθηκε

Η μητέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που συγκλόνισε μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή είπε ότι δεν ξέρει πώς να ερμηνεύσει τη στάση των μελών της Επιτροπής που προέρχονται από τη ΝΔ.

Τέμπη: «Είμαστε η φωνή του πατέρα μας, σεβαστείτε την μνήμη του» – Συγκλονίζουν οι κόρες του νεκρού μηχανοδηγού

«Δεν με ρώτησαν τίποτα, δεν μου είπαν κάτι, ούτε έναν αντίλογο» τόνισε η κυρία Μαρία Καρυστιανού. Σύμφωνα με την ίδια, «το ότι δεν με ρώτησαν, δείχνει είτε ότι δεν ήξεραν τι να πουν, ότι ξέρουν και δεν μπορούν να μιλήσουν, άρα συναινούν στη συγκάλυψη ή δέχονται ως σωστά αυτά που έχω πει».

Η κυρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι «ξεκάθαρα πιστεύω ότι η Επιτροπή αυτή οδηγεί σε μια συγκάλυψη. Μιλάμε για μια σωρεία κακουργηματικών παραλείψεων και παραβάσεων. Δεν μιλάμε για μία- δύο μέσα σε έναν αξιοπρεπώς λειτουργούντα σιδηρόδρομο».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων πρόσθεσε ότι «εδώ δεν λειτουργούσε τίποτε. Ποιος ο λόγος να έχουν περάσει τόσους μήνες και να μην έχουν αποδοθεί ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους. Γιατί δεν δεχόμαστε ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι ο σταθμάρχης ή ο νεκρός μηχανοδηγός. Υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι προφυλακιστέοι και όχι να είναι στις θέσεις του και να λειτουργούν ακόμα στις υπηρεσίες τους, να μπορούν να αλλοιώνουν ό, τι στοιχεία. Και όχι φυσικά ο υπουργός να έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για να μπορέσει να έχει την ασυλία».

Σε ερώτηση για το πώς έχει κυλήσει αυτός ο χρόνος για την ίδια και τις άλλες οικογένειες θυμάτων απάντησε συγκινημένη ότι «εμάς το σπιτικό μας έκλεισε. Η χαρά μας χάθηκε. Ο στόχος ζωής χάθηκε. Πολλοί από εμάς έχουν και άλλα παιδιά αλλά η ζωή δεν είναι ίδια για κανέναν από εμάς. Είναι πολύ επώδυνη».

Όπως είπε, «δικαίωση δεν είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό έπρεπε να γίνει αυτομάτως σε μια πολιτισμένη χώρα. Είναι ντροπή. Η δικαίωση θα ερχόταν αν άλλαζαν αμέσως μετά τις συνθήκες λειτουργίας ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Το άλλο κομμάτι της απόδοσης ευθυνών θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη τον δρόμο του».

Όσον αφορά στην ανακριτική διαδικασία, «αυτή πηγαίνει πολύ αργά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αποτελεσματική».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ