Τέμπη: «Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας» – «Λύγισε» η Μαρία Καρυστιανού

Συγκλονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού. Και η ίδια μητέρα θύματος είπε μεταξύ άλλων ότι «ήταν έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση».

Η κυρία Καρυστιανού τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «ήταν έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν από τους αρμοδίους. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή; Τα μέλη της δεν ξέρουν καν τα δεδομένα. Δεν έχουν νομική υπόσταση όλοι. Τι ερωτήσεις θα κάνουν; Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας».

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες της σημείωσε: «Η προϊστορία τέτοιων Εξεταστικών Επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου. Όμως εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί πολλοί από αυτούς έχουν ανέβει στο τρένο και θα μπορούσε να είναι το δικό τους παιδί μέσα. Πολλοί βουλευτές δεν ξέρουν καν το μέγεθος της ακαταλληλότητας. Κανείς δεν έκανε το καθήκον του. ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Υπουργός Μεταφορών αλλά και Πρωθυπουργός, όλοι όσοι είχαν δώσει εγγυήσεις για ασφαλή  μεταφορά, έχουν ευθύνη. Άφησαν να κυκλοφορήσουν οι συρμοί ενώ δεν δούλευε κανένα μέρος του συστήματος ασφάλειας και επέλεξαν να προσλάβουν και να τοποθετήσουν αυτόν τον σταθμάρχη χωρίς εκπαίδευση και πείρα».

Η ίδια είπε ότι μόλις συμπληρωθεί ένας χρόνος από το δυστύχημα σε λίγες ημέρες, συγκινημένη είπε ότι «εκείνη την ημέρα θα απέχουμε από τους αγώνες μας και θα κάνουμε κάτι πολύ σεμνό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ