Καρδίτσα: Έπεσε στα νερά για να βοηθήσει συγχωριανούς του και μολύνθηκε – Τι καταγγέλλει κάτοικος του χωριού Μαραθέα

Δοκιμάζονται για ακόμη ένα 24ωρο οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που επλήγη σφοδρά από την φονική κακοκαιρία Daniel και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού. Εκτός από την καταστροφή των περιουσιών και των επιχειρήσεών τους, βρίσκονται αντιμέτωποι και με άλλες απειλές για την υγεία τους. Μία κάτοικος του οικισμού Μαραθέα στην Καρδίτσα, καταγγέλλει ότι ο αδελφός του κουμπάρου της έπεσε στα νερά για να βοηθήσει συγχωριανούς του, ωστόσο, μολύνθηκε από το νερό και έβγαλε εξανθήματα.

Αγοραστός για κακοκαιρία «Daniel»: Ενημερώσαμε εγκαίρως – Τα έργα είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να δει αν λειτούργησαν

«Όλες αυτές τις μέρες προσπαθεί να βοηθήσει στην Κόρδα και στην Μαραθέα και από τα νερά έχει βγάλει αυτά τα εξανθήματα. Παίρνει αντιβίωση, δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι», ανέφερε αρχικά η κυρία Λίλια στο Action24.

Κακοκαιρία «Daniel»: Υγειονομικές βόμβες το ακατάλληλο νερό και τα νεκρά ζώα στις πλημμυρισμένες περιοχές – Τι συστήνουν οι ειδικοί

«Είχε κάποια φαγούρα, στην αρχή δεν το γνώριζε, έξυσε και μετά πήγε στον γιατρό και του έδωσε αντιβίωση. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό, αλλά λογικά είναι από τα νερά», πρόσθεσε η ίδια.

Η κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι η κατάσταση στη Μαραθέα είναι δραματική: «δεν ανοίγουν τις πόρτες για να φύγει το νερό. Στην Κόρδα έχει υποχωρήσει λιγάκι, αλλά στη Μαραθέα είναι στάσιμο το νερό και δεν φεύγει… Αυτό που ζούμε δεν υπάρχει».

Κακοκαιρία «Daniel»: «Χρειαζόμαστε βοήθεια» – Ιστορίες θλίψης και απόγνωσης των αστέγων της Καρδίτσας

Όπως είπε στη συνέχεια, η ίδια φιλοξενείται στην Καρδίτσα και η οικογένειά της έχει σκορπιστεί σε άλλα σπίτια. «Γιατί τα ξενοδοχεία στην Καρδίτσα δεν ανοίγουν να μας φιλοξενήσουν;», διερωτήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ