Κάντας: Αν πήρα εγώ, θα πήραν και άλλοι

Κάντας: Αν πήρα εγώ, θα πήραν και άλλοι

 

«Αν πήρα εγώ θα πήραν και άλλοι», φέρεται να υποστηρίζει ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας που βρίσκεται για τρίτη ημέρα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, για παράνομες αμοιβές που έλαβε για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, πλην των περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη και σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων, έχει παραδεχθεί την ύπαρξη και άλλων δύο εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για αγορές όπλων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καντάς φέρεται να απαντά στους ανακριτές της υπόθεσης με τον λογικό ισχυρισμό ότι «αν πήρα εγώ, θεωρώ απίθανο να μην πήραν οι – ιεραρχικώς – από πάνω και οι από κάτω».

Ο κατηγορούμενος που παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού ‘Αμυνας από τον κ. Παπαντωνίου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να επισημαίνει ότι επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου δεν υπέγραψε καμία σύμβαση, καθώς ο υπουργός ουσιαστικά «τον είχε στον πάγο».

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου, την περίοδο 1996-2002 που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του λογαριασμού στην Σιγκαπούρη, φέρεται ήδη να «μίλησε» στον κ. Μαλλή για διακίνηση «πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος», ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για περίπου 10 εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγιναν «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων .

Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με «ονοματεπώνυμα» για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσάζοντων και να έχει κατονομάσει εκπροσώπους εξωχώριων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Δίνει ονόματα ο Κάντας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ