Κάνω δίαιτα, αλλά δεν χάνω βάρος. Γιατί;

Κάνω δίαιτα, αλλά δεν χάνω βάρος. Γιατί;

Κατέρριψε τους μύθους!

Συχνή είναι η ερώτηση «Κάνω δίαιτα, αλλά δεν χάνω βάρος, γιατί;». Πολλοί έχετε κατά καιρούς αναρωτηθεί, ενώ άλλοι αναρωτιούνται ακόμα, ψάχνοντας να βρουν μαγικές λύσεις. Ας προσπαθήσουμε να δούμε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα.

Ο οργανισμός του ανθρώπου δεν είναι απλά μία μηχανή που τη ρυθμίζεις και λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αποτελείται από ένα σύνθετο σύστημα πολλών μηχανών μαζί που αρμονικά συνυπάρχουν και λειτουργούν. Αν κάποιο σύστημα δεν λειτουργήσει καλά, τότε ολόκληρη η μηχανή θα έχει προβλήματα.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη και ας προσπαθήσουμε να δούμε ο καθένας ξεχωριστά για ποιους λόγους δεν χάνει βάρος.

1. Ακολουθείς αυστηρές δίαιτες κάτω από 1000 θερμίδες.

Χρειάζεται υπομονή, για να χάσεις βάρος. Το βάρος δεν χάνεται από τη μία μέρα στην άλλη, όπως και δεν παίρνουμε βάρος από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι «δεν γίνεται να χάσουμε σε 1 μήνα το βάρος που πήραμε σε 10 χρόνια». Οι αυστηρές δίαιτες σε κάνουν να χάσεις υγρά και την υπομονή σου. Στην αρχή, βλέπεις απώλεια και μετά το απόλυτο κενό. Έτσι, απογοητεύεσαι και τα παρατάς. Μία δίαιτα κάτω από 1000 θερμίδες δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να εξασθενίσει. Προσπάθησε να ακολουθήσεις ένα πιο ισορροπημένο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ