Καλλιθέα: Καταγγελία για τον θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου – «Στο 1555 μου απάντησαν ότι οι γραμμές είναι φορτωμένες»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, Ραφαήλ Μηλιώνης σχετικά με την τηλεφωνική γραμμή 1555 της Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως περιέγραψε ο κ. Μηλιώνης στον Realfm 97,8 και στους Μάνο Νιφλή και Αμαλία Κάτζου, το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:51, κάλεσε στο 1555 για να καταγγείλει τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού συμβάντος στην Καλλιθέα και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι γραμμές είναι… φορτωμένες. Σύμφωνα με τον ίδιο δε, δεν τον πήραν ποτέ πίσω παρά το ότι άφησε όλα τα στοιχεία του.

«Χθες το μεσημέρι στις 14:51 εξουσιοδοτημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου πήρα τηλέφωνο στο 1555. Τους είπα για τον θεσμικό μου ρόλο, ότι είμαι πρόεδρος των εργαζομένων και μου απάντησαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών είναι φορτωμένη. Μου ζήτησαν όλα τα στοιχεία προκειμένου να με καλέσουν εκείνοι. Δεν με πήραν ποτέ. Πήρα να καταγγείλω θανατηφόρο εργατικό συμβάν και δεν με πήραν ποτέ πίσω» τόνισε ο κ. Μηλιώνης χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον θάνατο του 49χρονου εργαζομένου στον Δήμο Καλλιθέας ο οποίος πήγε να ανοίξει παιδική χαρά και κατέρρευσε, ο κ. Μηλιώνης είπε ότι «ο Μιχάλης εργαζόταν στον τομέα του πράσινου και εδώ και μια 5ετία είχε πάθει ένα ατύχημα. Η Υπηρεσία είχε φροντίσει να τον πάει σε τηλεφωνικό κέντρο στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Εδώ και δύο μήνες είχε μετακινηθεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά για να εκτελεί καθήκοντα φύλακα.

Είχε προβλήματα υγείας, ήταν υπέρβαρος, έπαιρνε πολλά φάρμακα και μετά το ατύχημα είχε χάσει και την όραση από το ένα μάτι. Δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί ούτε εκείνη την ημέρα, ούτε και γενικά σε εξωτερικό χώρο. Ο Μιχάλης αποδέχτηκε τη θέση αυτή, αλλά η Υπηρεσία δεν έπρεπε να το επιτρέψει. Μάλιστα από ό, τι μαθαίνουμε είχε ενδοιασμούς για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Του προτάθηκε η θέση που ήταν κοντά στο σπίτι του και το αποδέχτηκε θέλοντας να προσφέρει στην Υπηρεσία. Δεν επέμενε στο «όχι» του αλλά δεν έπρεπε να μετακινηθεί».

«Τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω του καύσωνα δεν θα έπρεπε να δουλεύει λόγω και των έκτακτων μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ από το υπουργείο Εργασίας αλλά και λόγω της εγκυκλίου του Δήμου» υποστήριξε ο κ. Μηλιώνης.

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ