Καλαμάτα: «Το παιδί μου θέλω, μπορεί να μου το φέρει κάποιος;» – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο πατρικό του 40χρονου επισμηναγού

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο πατρικό σπίτι του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα. Συντετριμμένοι οι γονείς του επισμηναγού, αδυνατούσαν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους, τον χαμό του γιου τους, ύστερα από την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

«Το παιδί μου θέλω. Το παιδί μου. Μπορεί να μου το φέρει κάποιος; Το παιδί μου το δικό μου!», ξέσπασε η μητέρα του πιλότου, Βαρβάρα Κωστέα.

Ο πατέρας του περιέγραψε στους δημοσιογράφους τα όσα συνέβησαν, μπροστά στα μάτια της νύφης και των εγγονιών του, που είδαν τον πατέρα τους να χάνει τη ζωή του. «Προχθές μου λέει πατέρα αύριο κάνω την τελευταία μου πτήση, αλλά ήθελα με το Τ-2, όχι την τελευταία της ζωής του», λέει αρχικά ο πατέρας του πιλότου, Σωτήρης Κωστέας.

«Η φρίκη, ζήσανε το θάνατο του πατέρα τους μπροστά στα μάτια τους. Για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή άμα ήτανε πιο ψηλά να προλάβαινε να έκανε εκτίναξη. Δεν πρόλαβε. Δεν πρόλαβε… Τον πούλησε η αγάπη του. Η αγάπη του για το αεροπλάνο», προσθέτει ο χαροκαμένος πατέρας.

Αυτή θα ήταν η αποχαιρετιστήρια πτήση του γιού τους με το εκπαιδευτικό Τ-2, καθώς επρόκειτο να μετατεθεί σε άλλο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους. «Θα ήτανε μία μικρή γιορτή. Το φινάλε του Τ-2», λέει ο πατέρας του.

Σε ερώτηση εάν η σύζυγος βιντεοσκοπούσε την πτήση του άνδρα της, ο ίδιος είπε: «Ναι, ναι, γιατί είχε πει ότι φεύγει από τις Κιτρίες κι έρχεται για προσγείωση. Ήταν 80 μέτρα… ήταν σε τροχιά προσγείωσης κι αρχίσανε να φεύγουνε κομμάτια από το αεροπλάνο».

«Ήταν ο ήρωάς μου, ήταν το αστεράκι μου που το έχασα…»

Σχεδόν σε όλες τις πτήσεις ο 40χρονος Επαμεινώνδας πετούσε πάνω από το χωριό του τη Σάντοβα, προκειμένου να δώσει το στίγμα του και στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

«Ήταν περήφανος για τη δουλειά του. Το χόμπι του ήταν να πετάει. Το σήκωνε στα 35.000 πόδια και το δούλευε στα κόκκινα. Μου λέει, πατέρα να μη φοβάσαι. Είναι παλιά αεροπλάνα, αλλά είναι αξιόπιστα ακόμα. Τα πετάμε. Δεν μου είχε πει ποτέ το παραμικρό», αναφέρει ο πατέρας του πιλότου. «Ήταν ο ήρωάς μου, σαφώς, ήταν το αστεράκι μου που το έχασα…», προσθέτει συντετριμμένος ο πατέρας του 40χρονου.

«Ήταν άνθρωπος. Ξέρετε τι σημαίνει άνθρωπος; Αγνός, οικογενειάρχης, υπόδειγμα», δηλώνει φίλος της οικογένειας.

Η κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ