Κακοποίηση παιδιού με αυτισμό από φυσικοθεραπευτή: Νέες καταγγελίες για το κέντρο ΑμεΑ

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε το ιδιωτικό κέντρο για παιδιά με αυτισμό, στο οποίο εργαζόμενος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά άγρια ένα ανήλικο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυξάνονται οι καταγγελίες σε βάρος του συγκεκριμένου ιδιωτικού κέντρου. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, σωματεία αναπήρων, σύλλογοι γονέων παιδιών με αναπηρίες και σύλλογοι εργαζομένων σε ιδιωτικές δομές ΑμεΑ είχαν αποστείλει καταγγελία σε περιφέρεια και υπουργεία Υγείας και Εργασίας για το συγκεκριμένο κέντρο και όπως υποστηρίζουν έως και σήμερα δεν έχει γίνει κάτι από τους ελεγκτικούς φορείς της πολιτείας.

Σε αυτήν την καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου κέντρου σε περιοχή της Αττικής, οι εκπρόσωποι των σωματείων έκαναν λόγο για κακές συνθήκες υγιεινής, για ελλιπή προσωπικό, για προσωπικό χωρίς την απαιτούμενη εξειδίκευση, για μη τήρηση υγειονομικών και εκπαιδευτικών πρωτοκόλλων και για ακατάλληλους χώρους για παιδιά με αναπηρίες.

Αρνείται τις κατηγορίες ο φυσικοθεραπευτής

Ο φυσικοθεραπευτής, μέσω του δικηγόρου του αρνείται ότι σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό κακοποίησης. Ισχυρίζεται ότι δεν κλωτσάει το πρόσωπο του παιδιού, αλλά το παπούτσι που κρατούσε στο χέρι του το παιδί, σε μια προσπάθεια να το αφοπλίσει ώστε να μην χτυπήσει τα άλλα παιδία που ήταν στον χώρο.

«Δεν κλωτσάει στο πρόσωπο, κλωτσάει το παπούτσι που ήταν στο χέρι του παιδιού, γιατί εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να το πιάσει με το χέρι του. Το παιδί το μόνο που έκανε ήταν επιθετικό. Πήγε να χτυπήσει κι άλλα παιδιά ή κάποιους άλλους που ήταν στον χώρο εκεί» ανέφερε ο δικηγόρος του φυσικοθεραπευτή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η διευθύντρια αργότερα εντόπισε αίμα στη μύτη του παιδιού, με τον 27χρονο να της λέει ότι το παιδί είχε πέσει από τις σκάλες.

«Τη στιγμή που ήταν δύο κύριες, νοσηλεύτριες που ήταν παρούσες στον χώρο και δεν υπήρξε καμία ενέργεια να τον σταματήσουν. Αν έκανε κάτι, αν προφανώς κακοποιούσε το παιδί, σίγουρα κάποιος θα τους σταμάταγε» πρόσθεσε ο δικηγόρος του φυσικοθεραπευτή.

Μητέρα άλλου παιδιού, βλέποντας τις εικόνες με τον φυσιοθεραπευτή να πιάνει από τους ώμους τον 10χρονο, να τον ρίχνει στο πάτωμα και να τον κλωτσά, κατήγγειλε πως της παρέδωσαν και το δικό της παιδί χτυπημένο στο ίδιο κέντρο απασχόλησης.

Αναστολή της άδειας του 27χρονου φυσικοθεραπευτή

Την αναστολή της άδειας του 27χρονου αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. «Το πειθαρχικό μπορεί να επιβάλλει μέχρι 6 μήνες αναστολή της άσκησης επαγγέλματος. Μια δεύτερη αναστολή σημαίνει μέχρι και οριστική παύση» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ