Κακοκαιρία Elias – Λαμία: Στα όριά του ο Σπερχειός – Προετοιμάζεται εκκένωση του χωριού Κόμμα

Σε οριακό επίπεδο πλέον βρίσκεται ο Σπερχειός ποταμός με τις αρχές, Δήμο Λαμίας και Περιφέρεια Στερεάς να εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα, λόγω της κακοκαιρίας Elias η οποία «χτυπά» την περιοχή.

Κακοκαιρία Elias: Δρόμοι – ποτάμια στην Λαμία – Στο κοινοτικό γραφείο διανυκτέρευσαν κάτοικοι του χωριού Κόμμα

Όλοι τους βρίσκονται στο κοινοτικό γραφείο, ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε όταν φτάσουν σε οριακό επίπεδο, να δώσουν την εντολή εκκένωσης.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Κακοκαιρία Elias: Νέες δυνάμεις του Στρατού στην Λαμία και την Εύβοια

Πριν λίγο εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση. Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν, μετά από λίγη ώρα, είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, μίλησε στο enikos.gr τονίζοντας πως τα νερά του Σπερχειού ανεβαίνουν επικίνδυνα.

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θύμιος Καραΐσκος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Λαμιέων εξέφρασε την ανησυχία του για το χωριό Κόμμα, το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος κινδυνεύει άμεσα από την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το χωριό Κόμμα είναι ένα χωριό το οποίο δοκιμάζεται συχνά από τα πλημμυρικά φαινόμενα και η υπερχείλιση του Σπερχείου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους. Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται σε σημείο χαμηλότερο από τον ποταμό και όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα. Πάντως, υπάρχει σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση που τα φαινόμενα κριθούν επικίνδυνα», καταλήγει ο κ. Καραΐσκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ