Κακοκαιρία Elias – Μπέος στον ΑΝΤ1: «Χωρίς νερό για 7 έως 10 ημέρες θα μείνουν τα χωριά του Βόλου»

Τα χωριά του Βόλου θα μείνουν χωρίς νερό για μία εβδομάδα με 10 ημέρες, δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στην περιοχή, ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι «σιγά σιγά υπάρχει αποκατάσταση του ηλεκτρικού, το 70% περίπου έχει ρεύμα στον Βόλο».

Σε ό,τι αφορά στο νερό, τόνισε ότι «επειδή ξαναέγιναν οι καταστροφές μέσα σε 20-22 ημέρες, αυτά που φτιάξαμε έστω και προσωρινά, κατέρρευσαν… Ένα 30% στην πόλη έχει νερό, στη Νέα Ιωνία και στον Βόλο. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι αύριο το βράδυ Βόλος και Νέα Ιωνία θα πάρουν όλοι νερό. Στα χωριά, να κάνει υπομονή ο κόσμος, είναι τεράστιες οι ζημιές. Δεν θέλω να δίνω ψεύτική ελπίδα αλλά πριν από μία εβδομάδα με 10 ημέρες δεν θα πάρουν νερό τα χωριά. Τους καταλαβαίνω, έχουν δίκιο… Έχουμε φροντίσει. Από αύριο σε όλες αυτές τις περιοχές που δεν υπάρχει νερό, θα υπάρχουν δεκάδες παλέτες με νερό για τις ανάγκες των κατοίκων».

Σε ερώτηση εάν έγιναν όσα έπρεπε το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο κακοκαιρίες, ο κ. Μπέος είπε πως οι λάσπες και τα φερτά υλικά ήταν εκείνα που προκάλεσαν προβλήματα. «Τα ρέματα, οι χείμαρροι, τα ποτάμια ανήκουν στην Περιφέρεια, είναι ένα θέμα που το έχω θίξει από πέρυσι στην ΚΕΔΕ… Όλα αυτά πρέπει το κράτος να τα παραχωρήσει στις αρμοδιότητες των δήμων», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι δεν καθαρίστηκαν… είχαν μέσα εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά, θέλει τρεις μήνες να καθαρίσει, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δεν πρόλαβαν μέσα σε 15 ημέρες».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ