Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1 για Κασσελάκη: «Το σχολείο άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ – Με έσπρωξαν για να βγει το βίντεο έτσι όπως ήθελαν»

Νέα απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφορικά με την «απρόσκλητη» παρουσία της στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Έχω την θεσμική υποχρέωση να είμαι παρούσα όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέπτεται μία από τις δομές ή ένα από τα δημόσια σχολεία της χώρας. Όταν ένας θεσμός έρχεται σε ένα σχολείο μας να συνομιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, έχω καθήκον, έχω χρέος να είμαι εκεί, να ακούσω, να πω τι έχει γίνει» τόνισε αρχικά η κα. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε: «Πριν τρία χρόνια είχε κάνει μια αντίστοιχη παρουσία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ο Αλέξης Τσίπρας. Πήγα να τον υποδεχτώ ως υφυπουργός για το ίδρυμα αυτό, και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

«Το ότι με έσβησε από το βίντεο ή ότι είχα του οπερατέρ εκεί να με σπρώχνουν ήταν το λιγότερο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ένας άνθρωπος της δικής μου γενιάς, έρχεται σε ένα σχολείο με παιδιά με αναπηρία και κάνει εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα ως προς τις λύσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί η δική μας γενιά έχει χρέος να βρει λύσεις, όχι να επικοινωνήσει. Ο υπουργός κ. Πιερρακάκης, πήγε σε 30 σχολεία στη Θεσσαλία, χωρίς κάμερες. Το ίδιο κι εγώ. Το θέμα είναι το πώς θα κάνουμε την χώρα μας καλύτερη» συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με τις υποσχέσεις Κασσελάκη ότι βρει νέο ακίνητο για το συγκεκριμένο σχολείο και ότι η ίδια θα έπρεπε να ντρέπεται για τις συνθήκες του σχολείου, η κα Μιχαηλίδου δήλωσε «το εργαστήρι που επισκέφθηκε ο κ. Κασσελάκης, άνοιξε πριν πέντε χρόνια από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να αλλάξουμε εκεί τα πράγματα. Το να αλλάξει η τοποθεσία… Εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πρέπει ο Δήμος που είναι αρμόδιος να κάνει ορισμένα πράγματα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις. Για αυτό είναι υπεύθυνη η γενιά μας. Όχι για επικοινωνιακά τεχνάσματα»

«Ήμασταν συμμαθητές. Γνωριζόμαστε από 8 χρονών. Το θέμα δεν είναι για μένα ότι με έσβησε από το βίντεο ή ότι μπορεί να με έσπρωξαν για να βγει το βίντεο έτσι όπως ήθελαν. Έχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα να συζητήσουμε. Με επιχειρήματα τύπου “θα φέρω air condition, θα βρω ένα ακίνητο” δεν λύνονται. Μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδί όλοι και να βρίσκαμε γρήγορα λύση. Ένα ακίνητο προσβάσιμο με σωστές προδιαγραφές δεν βρίσκεται σε μία εβδομάδα. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα και όλοι μαζί πρέπει να τα συζητήσουμε» κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ