Κακοκαιρία «Daniel» – Τριαντόπουλος: Υποβλήθηκαν 2.258 οριστικές και 1.920 προσωρινές αιτήσεις στο Ταμείο Αρωγής

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι (12/09) έχουν γίνει συνολικά 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα) που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr», όπως ενημέρωσε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Λάρισας ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Ήδη έχουν γίνει 2258 οριστικές αιτήσεις και 1920 προσωρινές για τους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Από αύριο θα ενταχθούν και οι περιοχές Λάρισας και Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή οι υπόλοιπες περιοχές. Σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης περίπου 11 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ, στα οποία εντάσσεται και η κάλυψη των αναγκών για τις ζωοτροφές. Μέχρι στιγμής, η κάλυψη φτάνει στα 52 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Αναφερθείς στις αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.200.

Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ