Κακοκαιρία Daniel: Τι συνέβη με το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη; Οι καταγγελίες, ο χωματουργός και η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη

Μία σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα συνέβησαν το πρώτο βράδυ που η κακοκαιρία Daniel έπληξε την Θεσσαλία και συγκεκριμένα την Καρδίτσα. Όπως μετέδωσε η εκπομπή  T-live στον Alpha την νύχτα που έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα δήλωνε δημόσια στο Facebook ότι είναι σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

Δημοσιογράφος της εκπομπής επικοινώνησε με τον εν λόγω χωματουργό, ο οποίος παραδέχτηκε ότι του δόθηκε εντολή «να κάνω παρέμβαση». Σε ερώτηση ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει, απάντησε «αυτοί που με μισθώνουν», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος, αρνείται πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα.

Η εκπομπή μετέδωσε φωτογραφίες, αναφέροντας ότι στο ανάχωμα που κρατάει τα νερά του ποταμού φαίνεται ένα μεγάλο σκάμμα που το κόβει στη μέση, ενώ δίπλα υπάρχει ακόμα το χωματουργικό μηχάνημα. «Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε στα νερά ο Παλαμάς, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στην εκπομπή», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Κάτοικος της περιοχής δηλώνει στην εκπομπή: «φούσκωσε, γέμισε το νερό και ήταν στα όριά του, από την Περιφέρεια έβαλαν το μηχάνημα που ήταν μισθωμένο και άρχισε να το κόβει, με σκοπό να αδειάσει το ποτάμι αυτό και το οδήγησαν προς τον Παλαμά. Δεν σκέφτηκαν ότι αφού αφήνουν το νερό να πάει στον Παλαμά, μπροστά τους είναι ο δρόμος Κοσκινά-Παλαμά και το νερό δεν θα μπορέσει να φύγει με φυσική ροή».

Ο άνθρωπος που άνοιξε το σκάμμα λέει στην εκπομπή: «Ναι, μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας. Σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…», τόνισε ο χωματουργός.

Η εκπομπή μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Νούσιο, ο οποίος δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. «Ουδέποτε έδωσα εντολή για να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μου ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά, μου ζήτησαν ένα μηχάνημα, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης στον Alpha.

Σε ερώτηση, ποιος άνοιξε το ανάχωμα, απάντησε: «δεν γνωρίζω. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά».

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ