Κακοκαιρία «Daniel»: «Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγεια» – Μήνυμα από το 112 στον Παλαμά Καρδίτσας

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «χτυπά» αλύπητα την Καρδίτσα. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, το οποίο αναφέρει «αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ένα μεγάλο τμήμα του Νομού στα πεδινά βρίσκεται κάτω από το νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, Karditsalive.Net σοβαρότατα προβλήματα υπάρχουν στα πεδινά χωριά με το νερό να έχει μπει μέσα σε σπίτια.

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Πληροφορίες από τον Παλαμά αναφέρουν ότι το νερό στην πόλη είναι κοντά στο 1 μέτρο. Στην Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά που δόθηκε εντολή για εκκένωση το βράδυ υπήρχαν  40-50 άτομα στον πρώτο όροφο κτιρίου περιμένοντας βοήθεια για τη διάσωσή τους με το νερό να βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου στα πεδινά τους χωριά.

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης έσπασε το ανάχωμα του Καράμπαλη προς τον οικισμό της Μαύρικα στην Καρδίτσα, ο οποίος και πλημμύρισε. Είχε προηγηθεί εκκένωση αρκετές ώρες πριν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι του οικισμού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλοξενήθηκαν στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ.

Κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Μέσα στην πόλη της Καρδίτσας οι δρόμοι θύμιζαν ποτάμια και ήταν αδιάβατοι. Το νερό της βροχής  βρισκόταν πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων και είχε εισχωρήσει και σε καταστήματα αλλά και οικίες. Πλημμύρισαν αρκετά υπόγεια σπιτιών.

Μήνυμα του 112 είχε σταλεί τα ξημερώματα και στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδες προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους Σοφάδες απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ