Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Νέα προβλήματα από τη νεροποντή

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στην Αττική, με το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” να φτάνει με ισχυρές βροχές. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα της, από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας. Επίσης, κλειστή ήταν η Περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Σε πολλές περιοχές έπεσαν δέντρα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, ένα μεγάλο δέντρο έχει πέσει στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

κακοκαιρία Μπάλλος-Ψυχικό

Το δέντρο έχει σχεδόν ξεριζωθεί και λόγω του μεγέθους του έχει καλύψει ολόκληρο τον δρόμο, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.

Η βροχή που έπεσε στην Αττική δεν άφησε ανεπηρέαστο και το Ψυχικό.

κακοκαιρία Μπάλλος-Ψυχικό

Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να απομακρύνουν τα δέντρα που έχουν πέσει.

Το Πασαλιμάνι έγινε… ποτάμι

Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι έχει πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Πλημμύρισε το οδόστρωμα στους Αμπελόκηπους

Αμέσως πλημμύρισε το οδόστρωμα κατά τη νέα βροχόπτωση που έφερε και πάλι η κακοκαιρία “Μπάλλος”, που συνεχίζει να πλήττει την Αττική.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στον κάθετο δρόμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί που βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, νερό αναβλύζει μέσα από τον πέτρινο τοίχο.

Σε συνδυασμό με την ξαφνική βροχόπτωση το οδόστρωμα πλημμύρισε αμέσως και το νερό είναι ορμητικό.

Σφοδρή καταιγίδα στην Ελευσίνα

Σφοδρή καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελευσίνα.

Η πορεία της κακοκαιρίας “Μπάλλος”

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο μετεωρολόγος του Realfm 97,8 Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

“Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα χθες, τα 150 χιλιοστά που έπεσαν στην Αθήνα είναι πραγματικά θα έλεγα και τριπλάσιο από το ποσό που πέφτει όλον τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Ήταν εντοπισμένα τα ποσά στην Αττική, έβρεξε πολύ και στην Ιθάκη.

Στην Ιθάκη έπεσαν 350 χιλιοστά χθες. Στην Κέρκυρα έπεσαν πάνω από 130 χιλιοστά. Στην Αθήνα βέβαια να ξέρετε, πάνω από τα 30 χιλιοστά η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις. Οπότε φανταστείτε με τα 150 χιλιοστά που είχαμε χθες, είναι αναμενόμενο αυτό που έγινε” περιέγραψε.

Κακοκαιρία

“Αυτή τη στιγμή έχουμε καταιγίδες στην Κορινθία, στο Κιάτο και σε περιοχές της Βοιωτίας. Το μεσημέρι θα περάσει από την Αττική αυτό το σύστημα, αλλά δεν θα δημιουργήσει σε καμία περίπτωση τα χθεσινά προβλήματα ούτε την ένταση την χθεσινή θα δούμε. Θα είναι μια πρόσκαιρη καταιγίδα. Για την Αττική τα δύσκολα έχουν περάσει” τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

“Περιμένουμε και σήμερα αρκετό νερό να πέσει κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας, όπως επίσης και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου. Επίσης έχουμε καταιγίδες που κατευθύνονται προς Χίο, Σάμο και Ικαρία και εκεί θα πέσει αρκετό νερό” τόνισε ο μετεωρολόγος του Realfm.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ