Καιρός: Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Αγριεύει ο καιρός έπειτα από μια μικρή εξασθένηση των φαινομένων.

Οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, αναμένεται να εξασθενήσουν πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές ώρες και να διατηρηθούν κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καιρός

Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται στα πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία αναμένεται να ενταθούν εκ νέου και οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο εσωτερικό της Ηπείρου και έως και σε πεδινά τμήματα κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας.

Καιρός- Meteo

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά στον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.

Πηγή: Meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ