Η “Αθηνά” έφυγε, έρχεται ο “Μπάλλος” – Το… σκονάκι με τα ονόματα που θα έχουν οι επόμενες κακοκαιρίες

Η κακοκαιρία “Αθηνά” μας ταλαιπώρησε για αρκετές ημέρες και προκάλεσε πολλά προβλήματα στη χώρα. Τη… σκυτάλη παίρνει ο “Μπάλλος”, ο οποίος αναμένεται από την Πέμπτη να κάνει αισθητή την… παρουσία του με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αν θέλετε να γνωρίζετε από τώρα τα ονόματα που θα έχουν οι κακοκαιρίες που θα ακολουθήσουν σας έχουμε έτοιμο το. σκονάκι. Και αυτό γιατί όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η ονοματοδοσία μετεωρολογικών συστημάτων που προβλέπεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα, θα γίνεται από εκείνη, μετά τη συνεργασία στην οποία προβαίνει με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, με τις οποίες προχωρούν στη συγκρότηση Ομάδας (Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου). Μέχρι πρότινος τις ονομασίες έδινε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κάτι όμως που πλέον δεν ισχύει.

Κακοκαιρία-Αθηνά

Είναι η πρώτη φορά, που μέσω περιοχικών συνεργασιών των εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, οι οποίες και αποτελούν τον επίσημο φορέα μετεωρολογικής υποστήριξης της κάθε χώρας, η Ευρώπη ενώνει τις δυνάμεις της, προσδίδοντας κύρος στην παρεχόμενη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και λειτουργώντας επικοινωνιακά, θέτοντας έτσι σε επαγρύπνηση τον πολίτη με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας του.

Μετά την “Αθηνά” και τον “Μπάλλο” ακολουθεί…

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), παράλληλα, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων σύγχρονων προγνωστικών προϊόντων θα αποφασίζεται, ανάλογα με την ένταση των αναμενόμενων φαινομένων, η ονοματοδοσία τους (ή όχι), με χρήση κατά σειρά για το προσεχές 12μηνο, των εξής ονομάτων από την ακόλουθη κοινή λίστα:

Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Fuad, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Uranis, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros.

Εν αναμονή, λοιπόν των επόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατό πιο λίγα και να τα αντιμετωπίσουμε όλοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ