Καιρός: Χιόνια και στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής – Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στα λευκά προβλέπεται ότι θα ντυθεί η Αττική από το βράδυ της Κυριακής, καθώς τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα Βόρεια Προάστια. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, με το τσουχτερό κρύο να παραμένει για αρκετές μέρες και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Realfm, Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική: «Αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην Αττική το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς και μπορεί να βρέξει τις πρωινές ώρες. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 15 βαθμούς και αναμένεται να βρέξει στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από την Κυριακή και για αρκετές ημέρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Από το βράδυ της Κυριακής έως και την Δευτέρα το πρωί  θα υπάρξουν χιόνια όχι μόνο στα ορεινά της Αττικής, αλλά και στα Βόρεια Προάστια. Σίγουρα στην Εύβοια, στην Βοιωτία στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Το κρύο θα μείνει…»

Έκτακτο δελτίο καιρού την Παρασκευή

Όπως ενημέρωσε  ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter, θα υπάρξει έκτακτο δελτίο καιρού αύριο Παρασκευή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά της βόρειας χώρας χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου από το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορά προς νότο της τάξεως των 6 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Ολικός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Για την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ