Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών με διπλή ψυχρή «εισβολή» – Χιόνια και στην Αττική

Χειμώνας προ των πυλών με διπλή ψυχρή «εισβολή». Κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εβδομάδα που διανύουμε.

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε έρχονται χιόνια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, η εβδομάδα θα επηρεαστεί από δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του, το πρώτο κύμα θα εκδηλωθεί αύριο και την Τετάρτη με θυελλώδεις βοριάδες, καταιγίδες και χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα. Το δεύτερο, που αναμένεται Παρασκευή και Σάββατο, θα είναι ισχυρότερο με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας (που στην Αθήνα θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη στους 5) και χιονοπτώσεις από τον Βόλο και νοτιότερα μέχρι τα 300 μέτρα. Όπως σημειώνει, θα επηρεαστούν τα βουνά της Αττικής.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε δική του ανάρτηση κάνει λόγο για θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα με θυελλώδεις βοριάδες για το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης. «Χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές αλλά την Τετάρτη εξασθένηση. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εκδηλωθούν πολλές βροχές στα νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα ανομβρίας» γράφει χαρακτηριστικά.

«Ετοιμαζόμαστε για κάποια έντονα χειμωνιάτικα διαστήματα που έρχονται και στη χώρα μας, που ίσως αφήσουν στο πέρασμά τους προβλήματα ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι τόσο στο έντονο κρύο όσο και στον λευκό επισκέπτη!», σημειώνει σε δική του ανάρτηση ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 09-01-2024

  • Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.
  • Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2024

  • Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024

  • Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024

  • Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Κρήτη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από τα βόρεια.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ