Ισραηλινοί επιχειρηματίες και πρόσωπα από την πρεσβεία στη λίστα των τρομοκρατών; – Τι σχεδίαζαν μετά το χτύπημα στο εστιατόριο

Σκληροί αποδεικνύονται οι δύο Πακιστανοί, που συνελήφθησαν ως μέλη δικτύου τρομοκρατών και οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Δίκτυο τρομοκρατών: Συγκλονισμένος ραβίνος που επισκέπτεται το εστιατόριο που ήταν στόχος – «Δεν μπορώ να το πιστέψω…»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα τίποτα στην Αντιτρομοκρατική, κρατώντας το στόμα τους κλειστό μέχρι στιγμής. Οι ερευνητές αναζητούν απαντήσεις στα κινητά τους, προσπαθώντας να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα δρούσαν και τους επόμενους στόχους τους. Στο πλαίσιο αυτό, «ξεσκονίζουν» τα βίντεο και τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τους και αναλύουν τις συνομιλίες που είχαν με τον «καθοδηγητή» τους στο Ιράν.

Οι δύο συλληφθέντες, φέρονται να συνδέονται με την «Δύναμη Κουντς», που είναι ενεργή σε πολλές χώρες και πραγματοποιεί επιθέσεις μόνο σε εβραϊκούς στόχους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έπαιρναν οδηγίες και κατευθύνσεις από έναν ομοεθνή του στο Ιράν,  ο οποίος τους είχε υποσχεθεί ότι θα βγάλουν πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, για κάθε χτύπημα θα λάμβαναν αμοιβή 16.000 ευρώ.

Δίκτυο τρομοκρατών: Ετοίμαζαν πολλαπλά χτυπήματα, είχαν στοχοποιήσει και πρόσωπα

Η εντολή ήταν το πρώτο χτύπημα να είναι το εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή, το οποίο είτε θα ανατίναζαν με φιάλες υγραερίου είτε θα εισέβαλαν στο μαγαζί με όπλα, εφόσον αυτό ήταν γεμάτο με κόσμο, και να προκαλέσουν έτσι λουτρό αίματος.

Στη συνέχεια, όπως τους είχε πει, θα συζητούσαν για δολοφονίες προσώπων στην Ελλάδα. Στις συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ερευνητές, οι εμπλεκόμενοι δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα έμπαιναν στο στόχαστρό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι ερευνητές είναι σίγουροι πως θα συνέχιζαν τη δράση τους μετά το χτύπημα στο εστιατόριο του Ψυρρή, καθώς μιλούσαν και για άλλους στόχους. Στο πλαίσιο, αυτό, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να επιχειρούσαν να «χτυπήσουν» κάποιο πρόσωπο από την ισραηλινή πρεσβεία ή Ισραηλινούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στους δύο συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο Πακιστανών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο λίγο πριν πραγματοποιήσουν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στην Αθήνα, ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστων για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και για το πλημμέλημα της πρόκλησης σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωσης καθώς οι δύο συλληφθέντες έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ