Δίκτυο τρομοκρατών: Ετοίμαζαν πολλαπλά χτυπήματα, είχαν στοχοποιήσει και πρόσωπα

Ως μέλη της επονομαζόμενης «Δύναμης Κουντς» που ειδικεύεται σε αντισυμβατικό πόλεμο με σαμποτάζ και άλλες αιματηρές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν στη χώρα μας ύστερα από πολύμηνες έρευνες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι δύο Πακιστανοί που διέμεναν στην Ζάκυνθο και την Λακωνία και οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν έναντι αμοιβής τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Ελλάδα.

Δίκτυο τρομοκρατίας: Θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονταν στο τελικό στάδιο πριν από το μεγάλο «χτύπημα» στη χώρα μας. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με το OPEN, είχαν μπει και στη διαδικασία στρατολόγησης νέων προσώπων ώστε να φτιάξουν ένα δίκτυο που θα δρούσε επί ελληνικού εδάφους. Εκτιμάται ότι θα προχωρούσαν σε πολλαπλά «χτυπήματα». Δηλ. στόχος τους δεν θα ήταν μόνο το ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Στα κινητά τηλέφωνά τους έχουν βρεθεί και φωτογραφίες προσώπων και δεν αποκλείεται να ήταν πρόσωπα που πιθανόν είχαν στοχοποιήσει. Οι δύο Πακιστανοί είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από 4-5 χρόνια παράνομα, με πλαστά χαρτιά και έμεναν στη χώρα μας μέχρι που έφτασε η πληροφορία στην ΕΥΠ ότι έχουν διαδικτυακές επαφές με έναν 30χρονο με ύποπτη δράση στο Ιράν.

Δίκτυο τρομοκρατών: Ποια είναι η Δύναμη Κουντς που βρίσκεται πίσω από τους δύο Πακιστανούς

Αυτό ήταν που κινητοποίησε τις Αρχές και αμέσως άρχισαν οι έρευνες. Βρήκαν επικοινωνίες που είχαν με τον Ιρανό, όπου ο τελευταίος έδινε εντολές πώς να δράσουν κι εκείνοι τον ενημέρωναν για τις ενέργειές τους στη χώρα μας.

Σε ορισμένες συνομιλίες φαίνεται ότι προσπαθούσαν να αποφασίσουν και τον τρόπο που θα «χτυπούσαν» στο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

H Δύναμη Κουντς σχεδίαζε την τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο – Ο ρόλος της Μοσάντ στην εξάρθρωση του δικτύου

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Υπάρχει σύνδεση με τις έρευνες και τις συλλήψεις στο Βέλγιο;

Ένα από τα στοιχεία που ερευνώνται είναι αν η επιχείρηση ΕΥΠ- ΕΛ.ΑΣ. σχετίζεται και με τη σύλληψη το τελευταίο 24ωρο από τη βελγική αστυνομία οκτώ ατόμων, ύστερα από έρευνες στην Φλάνδρα και τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Έρευνες υπήρξαν ακόμη στο Ζάβεντεμ, στο Μολενμπέκ Σαν Ζαν και στο Σκαρμπέκ του Βελγίου. Η έρευνα των ελληνικών Αρχών επαναφέρει τον εφιάλτη των ένοπλων επιθέσεων στη χώρα μας, κυρίως τη δεκαετία του ’80, από αραβικές οργανώσεις.

Με κορύφωση το αιματοκύλισμα το καλοκαίρι του 1988 στον Σαρωνικό, στο μικρό κρουαζιερόπλοιο «City Of Poros» με στόχο ξανά Ισραηλινούς επιβάτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» την ευθύνη αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης» του τρομοκράτη Αμπού Νιντάλ που προχώρησε σε επιθέσεις σε περισσότερες από 20 χώρες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν υπάρξει δύο συλλήψεις Πακιστανών με παρόμοια δραστηριότητα και στην Κύπρο. Παρότι υπήρξαν αναφορές ότι κύριος στόχος του δικτύου που εξαρθρώθηκε ήταν ο δισεκατομμυριούχος Ισραηλινός επιχειρηματίας Τέντι Σάγκι, τόσο ο ίδιος όσο και οι ισραηλινές Αρχές δήλωσαν πως η δράση των 4 συλληφθέντων δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ