ΙΣΑ:Απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί Λουράντου

ΙΣΑ:Απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί Λουράντου

 

 

«Οι υπαινιγμοί περί συνέργειας του Προέδρου του ΙΣΑ με γραμμές κυβερνήσεων και κομμάτων θεωρούνται επιεικώς ατυχείς, απαράδεκτοι, προκλητικοί και απορριπτέοι, αναφέρει ο ΙΣΑ, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΦΣΑ, Κωνσταντίνο Λουράντο.

«Ερωτάται ο κος Λουράντος, σε ποιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα προβλέπεται η υποχρεωτική συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου γενοσήμου από το φαρμακοποιό;», τονίζει ο ΙΣΑ, προσθέτοντας: «Μήπως ενθυμείται ποιός «ακομμάτιστος»!!! υγειονομικός από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε Πρόεδρος του ΙΦΕΤ; Για να μην τον κουράζουμε, του υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο κος Λουράντος».

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, «ο κος Λουράντος, στην απάντησή του, εντέχνως αποφεύγει να διαψεύσει το πραγματικό γεγονός ότι υπήρξε «οσφυoκάμπτης» της Τρόικα και εναγωνίως αιτούσε την παρέμβασή της, ώστε «επιτέλους» να αγνοηθούν οι αντιδράσεις της Ιατρικής Κοινότητας και άμεσα να εφαρμοστεί η υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας». 

«Προφανώς λησμονεί ότι υπήρξε υπέρμαχος του μονόδρομου που η Τρόικα υπέδειξε για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, με έναν εκ των πυλώνων τη «δραστική ουσία», απορρίπτοντας εναλλακτικές και τεκμηριωμένες λύσεις που προτάθηκαν από πολλές πλευρές», προσθέτει.

«Είναι φανερό ότι έχει έρθει σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της αποκάλυψης της πραγματικής στάσης του απέναντι στην Τρόικα, γι αυτό επικαλείται τη δήθεν αγωνιστικότητά του εναντίον των αδικιών που επέφεραν οι μνημονιακές επιλογές. Θυμηδία προκαλούν οι αιτιάσεις του περί αδράνειας του ΙΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας που έπαιξε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις και στη συγκρότηση του Πανεπιστημονικού Μετώπου ενάντια στις υγειοκτόνες πολιτικές του Μνημονίου. Μήπως ξέχασε ποιός στην 11ήμερη κατάληψη του ΥΥΚΑ, το Φλεβάρη του 2011, επιμόνως επιδίωξε να διασπάσει το Πανεπιστημονικό Μέτωπο και ποιούς εξυπηρετούσε;», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι «ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του και το θράσος στο απόγειό του, με τη λάσπη στον ανεμιστήρα, κατά του συνόλου του Ιατρικού Σώματος να χαρακτηρίζουν τον απαντώντα. Τα περί κινδυνολογίας και τρομοκρατίας του τα επιστρέφουμε και οι επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επί του ζητήματος της δραστικής ουσίας και γενικότερα της συνταγογράφησης, είναι ξεκάθαρες».

Παράλληλα, καλεί τον κ. Λουράντο «να κάνει την αυτοκριτική του και να μας εκφράσει τη θέση του πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της αυτοθεραπείας, που συντελείται με τη συνέργεια μερίδας φαρμακοποιών και υπερβαίνει το 40% και την απαίτησή τους για την εκ των υστέρων συνταγογράφησή τους από γιατρούς, των χορηγηθέντων χωρίς συνταγή γιατρού φαρμάκων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ