Ηράκλειο: Ελεύθερες οι 16χρονες ξαδέλφες για τον ξυλοδαρμό 15χρονης  – Παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασαν, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, τα δύο ανήλικα κορίτσια που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν βάναυσα σε μια 15χρονη στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Cretalive.gr oι δυο ανήλικες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Ηρακλείου και αφέθηκαν ελεύθερες καθώς δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το Α’ Αστυνομικό τμήμα, προκειμένου η δικογραφία να συμπληρωθεί με καταθέσεις, ιατροδικαστική έκθεση κ.ά.

Μαζί με τις δύο ξαδέλφες συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος των κοριτσιών ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες ενώ κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη διάθεση της Αστυνομίας είναι το βίντεο του ξυλοδαρμού, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι λίγο μετά το σχολείο. Οι τρεις 16χρονες επιτέθηκαν στην 15χρονη, η οποία από τα πολλά χτυπήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι τρείς 16χρονες είχαν στήσει καρτέρι στην 15χρονη καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα μετά το σχόλασμα.

Οι ρόλοι των τριών 16χρονων στο περιστατικό

Προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο ενώ διακριτοί ήταν οι ρόλοι των τριών 16χρονων. Οι δύο ωστόσο φοιτούν σε άλλο σχολείο.

Η πρώτη 16χρονη, φερόμενη ως αρχηγός έδινε τις εντολές, η δεύτερη, εξαδέλφη της αρχηγού επιτέθηκε και ξυλοκόπησε την 15χρονη, ενώ η τρίτη 16χρονη απομάκρυνε όσους επιχείρησαν να επέμβουν και να σώσουν το 15χρονο κορίτσι.

Μάλιστα η βάναυση επίθεση καταγραφόταν σε κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δύο κοριτσιών.

Η 15χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Το κορίτσι φέρει σοβαρά χτυπήματα στον αυχένα, το μάτι, το κεφάλι, μετά τις αλλεπάλληλες μπουνιές και κλωτσιές που δέχτηκε.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις δύο από τις τρεις ανήλικες, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η τρίτη ανήλικη κατάφερε να διαφύγει.

Οι ανήλικες φαίνεται πως είχαν και στο παρελθόν προστριβές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου 6 μήνες κάποιες από τις δράστιδες είχαν εμπλακεί σε αντίστοιχη φασαρία, με αφορμή ένα αγόρι, στην οποία το θύμα είχε πάρει το μέρος της άλλης πλευράς.

Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό με τις τρεις ανήλικες που ξυλοκόπησαν άγρια μία 15χρονη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου όπου σημειώθηκε το περιστατικό επισημαίνει:

“… Μια μαθήτρια γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε άγρια, από άλλες δυο ή τρεις μαθήτριες.  Ως ενήλικες, ως γονείς και ως πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και τα καταδικάσουμε τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες.  Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη μαθήτρια του σχολείου μας, δηλώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας, προσφέροντας υπηρεσίες από ειδικό ψυχολόγο στη μαθήτρια και την οικογένειά της και σε δεύτερο επίπεδο θα διοργανώσουμε ειδικές διαλέξεις σχετικές με την αποτροπή κάθε μορφής βίας. Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων καταδικάζουμε τόσο το περιστατικό βίας κατά της μαθήτριας, όσο και τη στάση των ενηλίκων να παρακολουθούν το συμβάν ως θεατές, δίχως να παρέμβουν για να σώσουν τη μαθήτρια από τις σωματικές κακώσεις που υπέστη. Αναμένουμε από την πολιτεία, ως κράτος δικαίου να παρέμβει ουσιαστικά, προληπτικά και κατασταλτικά για την εξαφάνιση τέτοιων βίαιων πράξεων στο μέλλον”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ