Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος για τον θάνατο της μητέρας του – Νέες αποκαλύψεις

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 50χρονος γιος της άτυχης 70χρονης γυναίκας που μεταφέρθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, από το σπίτι της στα Πραιτώρια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με το θανατηφόρο τραυματισμό της μητέρας του. Υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι υπήρχαν εντάσεις στη σχέση του με τη μητέρα του παλαιότερα, ο ίδιος μπαίνοντας στο σπίτι είδε την 70χρονη στο πάτωμα και επιχείρησε μαζί με τον πατέρα του να τη βοηθήσουν. Η 70χρονη είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με εμφανή τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Η εμπλοκή του γιου της

Όσο περνούν οι μέρες, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την υπόθεση. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, όπου ζούσε με τον σύζυγό της εδώ και πενήντα χρόνια. Ακριβώς δίπλα από το σπίτι τους, διέμενε μόνος του ο 50χρονος γιος του ζευγαριού.

Ο 50χρονος κατηγορείται ότι έσπρωξε την μητέρα του, γεγονός που σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, την οδήγησε στον θάνατο. Εκείνος από την πλευρά του, αρνείται ότι την έσπρωξε και στους αστυνομικούς φέρεται να έχει πει πως ήταν εκείνος που προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες όταν έπεσε κάτω.

Ο πατέρας της οικογένειας φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τα όσα είπε στην ιστοσελίδα ekriti.gr, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιώργος Λιονάκης, υπάρχει στη δικογραφία κατάθεση, σύμφωνα με την οποία γείτονας του ζευγαριού που μπήκε στο σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του πατέρα, είδε τόσο τον κατηγορούμενο όσο και τον πατέρα του να προσπαθούν να κάνουν μαλάξεις στην γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για την ακριβή αιτία θανάτου της 70χρονης.

“Είναι ακόμα νωρίς καθότι αναμένουμε να δούμε και την ιατροδικαστική έκθεση η οποία σίγουρα θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ζητήματα. Η θέση του είναι ότι βρήκε την μητέρα του πεσμένη μπρούμυτα, πιθανόν από μόνη της και ότι ποτέ, πάρα τις όποιες προστριβές και εντάσεις που υπήρχαν στην οικογένεια, δεν θα της έκανε κακό”,  δήλωσε στο ekriti.gr ο δικηγόρος του αμέσως μετά την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Πηγή: ekriti.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ