Ηράκλειο: “Μάχη” των γιατρών για τη διασωληνωμένη έγκυο με κορονοϊό

Μεγάλη “μάχη” δίνουν οι γιατροί προκειμένου να βοηθήσουν την 36χρονη έγκυο, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορονοϊό, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η κατάσταση της γυναίκας, που βρίσκεται στην 25η εβδομάδα της κύησης, κρίνεται σοβαρή.

Έπειτα από συμβούλιο, οι γιατροί πήραν την απόφαση να εκκινήσουν τη διαδικασία καισαρικής.

Στο πλαίσιο αυτό, στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση στο Βενιζέλειο Nοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλα ήταν έτοιμα για τη δύσκολη επέμβαση, οι γιατροί έκριναν τελικά ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει η καισαρική τομή, λόγω της αστάθειας που παρουσίαζε η έγκυος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το cretapost.gr.

γέννα

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι γιατροί παρακολουθούν στενά την 36χρονη και δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για την καισαρική τομή, κάτι που ενδεχομένως να επιχειρήσουν το βράδυ ή αύριο το πρωί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή ώστε να πράξουν το καλύτερο δυνατό τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Τι είχε δηλώσει για την 36χρονη έγκυο ο σύζυγός της 

Την περασμένη Τρίτη, ο σύζυγος της 36χρονης μιλώντας στο “Live News” στο Mega ανέφερε: “Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί”.

Όπως ανέφερε, η σύζυγός του εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, όπου, όπως υποστηρίζει, κόλλησε κορονοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.

“Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλαν στο Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική” πρόσθεσε.

Η 36χρονη, όπως υπογράμμισε ο σύζυγός της, σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει.

Η τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, την Τρίτη, αναφέρεται ότι η 36χρονη νοσηλευόταν στη μονάδα Covid και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ Covid, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν τοκετό, λόγω του ότι βρίσκεται στον έκτο μήνα της κύησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ